Μητρόπουλος: Ο διαλλακτικός Γιούνκερ έφερε τις σκληρότερες προτάσεις
«O Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που είναι ο διαλλακτικότερος όλων, έφερε στο τραπέζι τις σκληρότερες προτάσεις των δανειστών» υποστήριξε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.
«O Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που είναι ο διαλλακτικότερος όλων, έφερε στο τραπέζι τις σκληρότερες προτάσεις των δανειστών» δήλωσε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.
Ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε πως οι δανειστές επιμένουν στα 6.000 ένσημα -από 4.500- για την κατώτατη σύνταξη και στα 12.500 ένσημα για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
Σημείωσε, επίσης, πως επιμένουν και στους σκληρούς συντελεστές βιωσιμότητας για τις επικουρικές συντάξεις, εκφράζοντας τον φόβο του ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει πόσο σκληρό είναι αυτό το μέτρο.
Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, από τις ρυθμίσεις για την αύξηση των ορίων στις πρόωρες συντάξεις που συζητούνται, θα σπεύσουν να βγουν σε σύνταξη μέχρι τέλη του 2014 περίπου 303.000 ασφαλισμένοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Τη συνέχιση παροχής στρατιωτικής στήριξης ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση
- Ουκρανία: Η Δύση πρέπει να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα επί του πεδίου, τονίζει ο Λαβρόφ,
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Μύθοι και αλήθειες για τους «αιώνιους»
- Ο Τραμπ παρέχει πλήρη στήριξη στον Νετανιάχου – Aπειλεί Ιράν, Χαμάς και Χεζμπολάχ «αν συμπεριφέρονται άσχημα»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]
- Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Εσπανιόλ, ζητήθηκε «φρένο» στον θυμό για τον Ζοάν Γκαρσία

