Μητρόπουλος: Ο διαλλακτικός Γιούνκερ έφερε τις σκληρότερες προτάσεις
«O Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που είναι ο διαλλακτικότερος όλων, έφερε στο τραπέζι τις σκληρότερες προτάσεις των δανειστών» υποστήριξε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.
«O Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που είναι ο διαλλακτικότερος όλων, έφερε στο τραπέζι τις σκληρότερες προτάσεις των δανειστών» δήλωσε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.
Ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε πως οι δανειστές επιμένουν στα 6.000 ένσημα -από 4.500- για την κατώτατη σύνταξη και στα 12.500 ένσημα για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
Σημείωσε, επίσης, πως επιμένουν και στους σκληρούς συντελεστές βιωσιμότητας για τις επικουρικές συντάξεις, εκφράζοντας τον φόβο του ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει πόσο σκληρό είναι αυτό το μέτρο.
Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, από τις ρυθμίσεις για την αύξηση των ορίων στις πρόωρες συντάξεις που συζητούνται, θα σπεύσουν να βγουν σε σύνταξη μέχρι τέλη του 2014 περίπου 303.000 ασφαλισμένοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 3 νεκροί σε ρωσικές επιθέσεις στην Πολτάβα και τη Ζαπορίζια
- Πετρέλαιο: Αυξάνονται ξανά οι τιμές για το WTI και το Brent
- Κολομβία: Τουλάχιστον 66 οι νεκροί στη συντριβή του μεταγωγικού αεροσκάφους
- Ιράν: Οι αδιάκοπες αντιφάσεις του Τραμπ από την έναρξη του πολέμου
- Ιράν: Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν μίλησε με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που επιδιώκει ειρηνευτικό ρόλο
- Ιράν: Για μήνυμα Κύπρου μέσω Λιβάνου μη χρήσης των βρετανικών βάσεων, γράφει η Beirut Time