Στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αλλά και στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα αναφέρθηκε ο ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν στην Rai 3.

«Οι iταλοί δεν πρέπει να φοβούνται για τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Πριν ένα χρόνο η Ιταλία ήταν ακόμη η ασθενής της Ευρώπης, Ιταλία και Ελλάδα βρίσκονταν περίπου στο ίδιο επίπεδο.

» Σήμερα, φυσικά, όλοι μας ελπίζουμε να βελτιωθούν τα πράγματα στην Ελλάδα, να επιτευχθεί μια συμφωνία και εγώ είμαι αρκετά πεπεισμένος ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να επιτευχθεί η συμφωνία αυτή. Δεν ανησυχώ τόσο πολύ» ανέφερε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως «ακόμη και αν δεν υπάρξει συμφωνία, ο Ιταλός φορολογούμενος και κάτοχος τραπεζικού λογαριασμού δεν θα αντιμετωπίσει κανέναν κίνδυνο. Είναι καλύτερα, φυσικά, να έχουμε την συμφωνία και να μην βρεθούμε και πάλι με τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι σε κάθε περίπτωση, «θα πρέπει να προβληματιστούμε σχετικά με την Ευρώπη. Στην Ελλάδα έχουμε μια κατάσταση έντασης και στην Ισπανία υπάρχει η αριστερά του Podemos η οποία πέτυχε σημαντικό αποτέλεσμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Στην Πολωνία η εθνικιστική δεξιά κερδίζει τις εκλογές, ενώ ο Κάμερον κερδίζει και ζητά επαναδιαπραγμάτευση» τόνισε ο Ρέντσι και υπογράμμισε:

«Θεωρώ ότι υπάρχουν οι συνθήκες για έναν σοβαρό προβληματισμό ξεκινώντας από την προϋπόθεση ότι δεν μπορεί να προωθείται μόνον η λιτότητα. Η Ιταλία, όμως, δεν είναι, πλέον, ο ασθενής. Πριν ένα χρόνο ήταν το πρόβλημα, σήμερα είναι μέρος της λύσης.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ