Φυλάκιση ενός έτους σε ιδιοκτήτρια σκύλου που δάγκωσε 3χρονο
Ποινική ευθύνη στην ιδιοκτήτρια ενός σκύλου, που δάγκωσε ένα τρίχρονο παιδί, επικυρώνει με απόφασή του ο Αρειος Πάγος. Το Ανώτατο Δικαστήριο «σφράγισε» την ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή που της έχει επιβληθεί.
Ποινική ευθύνη στην ιδιοκτήτρια ενός σκύλου, που δάγκωσε ένατρίχρονο παιδί, επικυρώνει με απόφασή του ο Αρειος Πάγος.
Το Ανώτατο Δικαστήριο «σφράγισε» την ποινή φυλάκισης ενός έτους μεαναστολή που έχει επιβληθεί σε ιδιοκτήτρια Λαμπραντόρ, επειδή οσκύλος της δάγκωσε παιδί 3 ετών και την μητέρα του που πήγε να τοσώσει.
Η ιδιοκτήτρια του σκύλου, σύμφωνα με την Δικαιοσύνη:
1) δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην είναι δυνατόν τοΛαμπραντόρ να επιτεθεί σε ανθρώπους, που περνούσαν έξω από τηνεξοχική οικία της,
2) δεν φρόντισε να δέσει σωστά το σκύλο μέσα στην αυλή,
3) δεν του τοποθέτησε φίμωτρο και
4) δεν μερίμνησε να κλείσει τα κενά μεταξύ των καγκέλων της περίφραξηςτης αυλής, έτσι ώστε να μην είναι δυνατόν να έχει πρόσβαση ο σκύλοςπρος τους ανθρώπους, που διέρχονταν κοντά στα κάγκελα της αυλής της.
Το δικαστήριο είχε κηρύξει ένοχη την ιδιοκτήτρια του σκύλου γιασωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή σε βάρος του ανήλικου καιτης μητέρας του και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή.
Η κατηγορούμενη είχε ασκήσει αναίρεση στον Άρειο Πάγο, αλλά οιανώτατοι δικαστές αποφάνθηκαν ότι η απόφαση έχει πλήρη καιεμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί ο νόμος και ως εκ τούτου δενχρειάζεται να ξανανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πόλεμος μέχρις εσχάτων: Ο Μπρούκλιν καταγγέλει τους Μπέκαμ για «χειραγώγηση, ταπείνωση, απληστία» – «Δεν είναι οικογένεια, είναι πολυεθνική»
- Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη στην Καμπούλ
- Τζόουνς: «Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον κόσμο μας»
- Ανέβασε στα social media την καταδίωξή του από αστυνομικούς – Διέλυσε σε ανταλλακτικά τη μηχανή για να μην εντοπιστεί
- Πιερρακάκης για τους δασμούς Τραμπ: «Κλειδί ο διάλογος» – Θεμελιώδεις αρχές κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα
- O βασιλιάς του Μαρόκου αποδέχθηκε την πρόταση Τραμπ για ένταξή του ως ιδρυτικό μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης

