Εφυγε από τη ζωή η ηθοποιός και ποιήτρια Αγγελική Ελευθερίου
Η ηθοποιός και ποιήτρια Αγγελική Ελευθερίου, αδελφή του ποιητή και στιχουργού Μάνου Ελευθερίου, έφυγε από τη ζωή. Ήταν 75 ετών.
Η ηθοποιός και ποιήτρια Αγγελική Ελευθερίου, αδελφή του ποιητή και στιχουργού Μάνου Ελευθερίου, έφυγε από τη ζωή. Ήταν 75 ετών.
Γεννήθηκε το 1940 στην Ερμούπολη της Σύρου. Στην Αθήνα σπούδασε για τρία χρόνια και αποφοίτησε από τη Σχολή Θεάτρου Τέχνης τουΚάρολου Κουν.
Πολιτικοποιήθηκε μέσα από τα ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου. Γύρω στα είκοσι πέντε της χρόνια έφυγε για το Λονδίνο, λίγο πριν τη χούντα.
Έπειτα έζησε στο Παρίσι. Και επέστρεψε στην Ελλάδα με την έλευση της Μεταπολίτευσης. Δεν έπαψε ποτέ ν’ ασχολείται με το θέατρο.
Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές: «Μια γυναίκα» (Κέδρος 1978), «Ωδίνες» (Κέδρος 1983), «Αργά τ? απόγευμα» (Καστανιώτης 1990), «Από τότε» (Πλανόδιον 1995), «Θα καπνίζω» (Γαβριηλίδης 2004), «Μια άδεια θέση» (Γαβριηλίδης 2011).
Είχε επίσης εκδώσει παιδικές ιστορίες υπό τον τίτλο «Όταν μιλώ με τα παιχνίδια μου» (Γνώση 1983). Στίχους της έχουν μελοποιήσει οΜίκης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Ηλίας Ανδριόπουλος κ.ά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Πώς ο κ. Καββαδάς υπηρετούσε στην Πολεμική Αεροπορία και είχε παράλληλα επιχείρηση
- Αταμάν: «Στη regular season η καλύτερη ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός – Τελικός το ματς με τη Μονακό»
- Πέτερ Μαγιάρ: Η «σκοτεινή πλευρά» του ανθρώπου που ηγήθηκε της ήττας του Βίκτορ Όρμπαν
- ΠΑΣΟΚ: Πανικόβλητη επίθεση στον Ανδρουλάκη από τους μάστορες του ψέματος – Καληνύχτα σας κ. Μαρινάκη
- Από πολυτελή ακίνητα και ΙΧ μέχρι τάνκερ – Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων στο κύκλωμα με τα λαθραία τσιγάρα
- Δήμος Παλαιού Φαλήρου: «Κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων στο Ρέμα της Πικροδάφνης»





