Αιματηρή βομβιστική επίθεση σε σιιτικό τζαμί στη Σαουδική Αραβία
Περίπου 20 άτομα σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής στην επαρχεία Κατίφ της Σαουδικής Αραβίας. Βομβιστής αυτοκτονίας ενεργοποίησε τον εκρηκτικό του μηχανισμό, με αποτέλεσμα να σημειωθεί τεράστια έκρηξη στο τέμενος Ιμάμ Αλί σε χωριό της επαρχίας Κατίφ, όπου περισσότεροι από 150 άνθρωποι προσεύχονταν. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες.
Περίπου 20 άτομα άτομα σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής στην επαρχεία Κατίφ της Σαουδικής Αραβίας.
Βομβιστής αυτοκτονίας ενεργοποίησε τον εκρηκτικό του μηχανισμό, με αποτέλεσμα να σημειωθεί τεράστια έκρηξη στο τέμενος Ιμάμ Αλί σε χωριό της επαρχίας Κατίφ, όπου περισσότεροι από 150 άνθρωποι προσεύχονταν. {{{ map }}}
Νοσοκομειακή πηγή ανέφερε ότι περίπου 20 άτομα σκοτώθηκαν και περισσότερα από 50 έχουν τραυματιστεί, ορισμένοι σοβαρά.
Ο σιιτικός πληθυσμός της Σαουδικής Αραβίας κατοικεί σε δύο περιοχές κυρίως -στο Κατίφ που βρίσκεται στις ακτές του Κόλπου του Περσικού και στο Αλ-Αχσα στα νοτιοδυτικά της χώρας. Η επίθεση είναι η πρώτη βομβιστική επίθεση σε σιιτικό τέμενος της περιοχής.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συναγερμός για πλημμύρες στην περιοχή του Διδυμότειχου – Υπερχείλισαν τα φράγματα της Βουλγαρίας
- Δένδιας: Στόχος οι συνεργασίες του ινδικού αμυντικού οικοσυστήματος με το ελληνικό – Τι είπε για ΝΑΤΟ και Ευρώπη
- Βόλφσμπουργκ – Ντόρτμουντ 1-2: Μεγάλη νίκη για τους Βεστφαλούς, παρά το γκολ του Κουλιεράκη
- Λίμνη Μόρνου: Θεαματική άνοδος της στάθμης του νερού από τις βροχοπτώσεις
- Ίταλια: Άγρια δολοφονία 17χρονης – Ομολόγησε ο 20χρονος φίλος της
- Σπουδαία κίνηση: Ο Κουλιεράκης σκόραρε κι αφιέρωσε το γκολ στους αδικοχαμένους φίλους του ΠΑΟΚ (vid)
