Βάιντμαν: Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας
«Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας», δήλωσε σήμερα Παρασκευή στο Reuters ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) Γενς Βάιντμαν, ξεκαθαρίζοντας πως οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη δεν μπορούν απλά να της αγοράζουν διαρκώς περισσότερο χρόνο.
«Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας», δήλωσε σήμερα Παρασκευή στο Reuters ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) Γενς Βάιντμαν, ξεκαθαρίζοντας πως οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη δεν μπορούν απλά να της αγοράζουν διαρκώς περισσότερο χρόνο.
Ερωτηθείς αναφορικά με τις εκκλήσεις οι χώρες της ΕΕ να βοηθήσουν την Ελλάδα και να καθησυχάσουν τις χρηματαγορές, ο κ. Βάιντμαν απάντησε ότι «δεν μπορεί πάντα να είναι απλά θέμα να αγοράζουμε περισσότερο χρόνο για την Ελλάδα».
Κατά τον ίδιο άπτεται της ελληνικής κυβέρνησης να σταθεροποιήσει την οικονομία της. «Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας»,είπε στο Reuters το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
«Η προοπτική μιας διατηρήσιμης σταθεροποίησης της Ελλάδας είναι καθοριστική» είπε ο Βάιντμαν, απαντώντας γραπτώς σε ερωτήσεις που του έθεσε το πρακτορείο ενόψει της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της Ομάδας των Επτά (G7) την επόμενη εβδομάδα στη Δρέσδη της Γερμανίας.
«Αυτό απαιτεί βελτίωση στην ανταγωνιστικότητα, υγιή δημόσια οικονομικά και καλύτερες διοικητικές δομές. Και το ΔΝΤ έχει σωστά προτείνει κάτι τέτοιο. Κατά συνέπεια, η μπάλα είναι ξεκάθαρα στην περιοχή της ελληνικής κυβέρνησης».
Αναφερόμενος σε ευρύτερα θέματα νομισματικής πολιτικής ο κ. Βάιντμαν είπε πως ο καλύτερος συντονισμός της νομισματικής πολιτικής μεταξύ της Ευρώπης και των ΗΠΑ δεν αποτελεί αυτοσκοπό.
Για την ποσοτική χαλάρωση είπε πως «είναι γνωστό ότι είμαι δύσπιστος», ενώ προσέθεσε πως δεν θα ήταν εποικοδομητικό να αμφισβητεί συνεχώς την απόφαση. Κατά τον ίδιο η πρόσφατη μεταβλητότητα σε ορισμένες αγορές (σ.σ. ομολόγων) σηματοδοτήσει τη διόρθωση των υπερβολών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δεν είχα λύσει κάποια θέματα, δεν είχα πει τα «σ’ αγαπώ»: Η Σταματίνα Τσιμτσιλή για τη σχέση με τον πατέρα της
- Βαδίζω, άρα υπάρχω: Περπατώντας στην πόλη με τον αρχιτέκτονα – πολεοδόμο Αλέξανδρο Παπαγεωργίου-Βενετά
- Αυστραλία: Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επικείμενη επίσκεψη του προέδρου του Ισραήλ Χέρτζογκ στη χώρα
- Στη Λάρισα, οριστικά, η δίκη για το δυστύχημα των Τεμπών
- Σιάο: «Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι – Θέλουμε να πετύχουμε όσα κάναμε στο παρελθόν»
- Κίνηση στους δρόμους: Χάος στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό, προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας

