Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οντισιόν για τον «Μπίλι Έλιοτ» στο θέατρο Παλλάς

Οντισιόν για τον «Μπίλι Έλιοτ» στο θέατρο Παλλάς

Το γνωστό μιούζικαλ «Μπίλι Έλιοτ» του Λι Χολ, σε μουσική Έλτον Τζον, θα ανεβάσει τον προσεχή Οκτώβριο ο Δημήτρης Λιγνάδης. Η οντισιόν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Ιουνίου, στο θέατρο Παλλάς, προκειμένου ο σκηνοθέτης και οι συνεργάτες του να επιλέξουν «τον καλύτερο από τους καλύτερους απ' όλη την Ελλάδα».

Το γνωστό μιούζικαλ «Μπίλι Έλιοτ» του Λι Χολ, σε μουσική Έλτον Τζον, θα ανεβάσει τον προσεχή Οκτώβριο ο Δημήτρης Λιγνάδης. Η οντισιόν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Ιουνίου, στο θέατρο Παλλάς, προκειμένου ο σκηνοθέτης και οι συνεργάτες του να επιλέξουν «τον καλύτερο από τους καλύτερους απ’ όλη την Ελλάδα».

Όσα αγόρια ηλικίας 10 έως 14 χρονών χορεύουν, τραγουδούν και θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, μπορούν να προσέλθουν με τους γονείς τους έχοντας μαζί τους ένα σύντομο βιογραφικό και μια φωτογραφία.

Η παράσταση είναι βασισμένη στην ομώνυμη, υποψήφια για τρία Όσκαρ, ταινία του 2000 του Στίβεν Ντάλντρι, με τον Τζέιμι Μπελ, στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Πρόκειται για την ιστορία του 11χρονου Μπίλι, που προσπαθεί, ενάντια στις πιθανότητες, να πραγματοποιήσει το όνειρό του, να γίνει χορευτής. Μεσούσης της απεργίας των ανθρακωρύχων, στο Ντάρχαμ, του 1984, ο Μπίλι Έλιοτ, θα το «σκάσει» από τα μαθήματα του μποξ, που είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί, για να ανακαλύψει και στη συνέχεια να ακολουθήσει τον πραγματικό του προορισμό, να χορεύει.

Το μιούζικαλ έκανε πρεμιέρα στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου, το 2005 και ήταν υποψήφιο για εννέα βραβεία «Λόρενς Ολίβιε», κερδίζοντας τέσσερα, συμπεριλαμβανομένου αυτού της καλύτερης μουσικής. Εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο έχουν παρακολουθήσει την ιστορία του «γεννημένου χορευτή» Μπίλι Έλιοτ, καθώς η επιτυχία του οδήγησε σε παραγωγές από το Μπρόντγουεϊ ώς την Αυστραλία. Στη Νέα Υόρκη, κέρδισε δέκα βραβεία Tony, μεταξύ των οποίων και το βραβείο καλύτερης μουσικής.

Δύσκολη στιγμή για τους συντελεστές της παράστασης, στο Γουέστ Εντ, η βραδιά του θανάτου της Μάργκαρετ Θάτσερ, στις 8 Απριλίου του 2013. Η εχθρική στάση του μιούζικαλ απέναντι στη Θάτσερ κορυφώνεται στη δεύτερη πράξη, που ξεκινά με το τραγούδι των Έλτον Τζον και Λι Χολ «Merry Christmas, Maggie Thatcher», στο ρεφρέν του οποίου ακούγονται οι στίχοι: «Καλά Χριστούγεννα, Μάγκι Θάτσερ. Όλοι γιορτάζουμε απόψε, που ‘ναι μια μέρα πιο κοντά στο θάνατό σου».

Το δίλημμα των συντελεστών εμφανές. Μη μπορώντας να αποφασίσουν αν θα έπρεπε να κόψουν ή όχι το συγκεκριμένο ρεφρέν, άφησαν τον κοινό να αποφασίσει. Και το κοινό όταν ρωτήθηκε, αποφάνθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό -«overwhelmingly» (υπερβολικό), έγραψαν τότε οι New York Times- το επίμαχο ρεφρέν να ακουστεί, συμπλέοντας, ίσως, με τους ανθρώπους στους δρόμους του Μπρίξτον και σ’ όλες σχεδόν τις φτωχιές συνοικίες της Αγγλίας, που έστησαν αυθόρμητα πάρτι, πανηγυρίζοντας για τον θάνατο της Σιδηράς Κυρίας.

Η εορταστική παράσταση για τα δέκα χρόνια από την πρεμιέρα του «Μπίλι Έλιοτ. Το μιούζικαλ» έγινε πριν λίγες μέρες στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στις 12 Μαΐου, με τη συμμετοχή έξι διαφορετικών ηθοποιών, που έχουν ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο όλα αυτά τα χρόνια. Με αφορμή τη συμπλήρωση αυτών των δέκα χρόνων, ο Έλτον Τζον αποκάλυψε ότι το μιούζικαλ θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη. «Θα ήταν υπέροχο να κάνουμε μια κινηματογραφική εκδοχή. Υπάρχουν κι άλλα τραγούδια, τα οποία δεν είχαν συμπεριληφθεί στην παράσταση και θα ήταν εξαιρετικά στην ταινία» δήλωσε ο ίδιος.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στην οντισιόν του «Billy Elliot The Musical», οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο 211-1026268 (Φανή Μπαλανίκα) και στο production@a-th.gr, Δευτέρα έως Παρασκευή, 11:00-19:00.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024