«Όχι» και από την Ισπανία στις ποσοστώσεις για την κατανομή προσφύγων
Η Ισπανία απέρριψε τη Δευτέρα την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ποσοστώσεις στην κατανομή προσφύγων στα κράτη μέλη της ΕΕ, λέγοντας ότι έχει κάνει ήδη περισσότερα από όσα της αναλογούν για να βοηθήσει όσους ζητούν άσυλο. Η Βρετανία, η Γαλλία και χώρες της ανατολικής Ευρώπης έχουν ήδη απορρίψει την εισαγωγή ποσοστώσεων στην κατανομή προσφύγων.
Η Ισπανία απέρριψε τη Δευτέρα την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ποσοστώσεις στην κατανομή προσφύγων στα κράτη μέλη της ΕΕ, λέγοντας ότι έχει κάνει ήδη περισσότερα από όσα της αναλογούν για να βοηθήσει όσους ζητούν άσυλο.
Η Βρετανία, η Γαλλία και χώρες της ανατολικής Ευρώπης έχουν ήδη απορρίψει την εισαγωγή ποσοστώσεων στην κατανομή προσφύγων.
Προσερχόμενος στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Γκαρσία Μαργκάλο είπε ότι η έκκληση της Κομισιόν για αλληλεγγύη πρέπει να τηρεί τις αρχές της αναλογίας, να είναι «δίκαιη και ρεαλιστική».
Ωστόσο, τόνισε ότι η πρόταση δεν λαμβάνει υπόψη της το υψηλό ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία και τις προσπάθειες της χώρας να απορροφηθούν οι αιτούντες άσυλο, καθώς και «την τεράστια προσπάθεια που κάνουμε να ελέγξουμε τη μετανάστευση από το Μαρόκο, τη Μαυριτανία και τη Σενεγάλη, η οποία επηρεάζει ολόκληρη την ΕΕ».
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στις χώρες που έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για την ποσόστωση, υπογράμμισε ότι «ο επιμερισμός της ευθύνης του τι θα γίνει με όσους σώζονται είναι κεντρικό τμήμα αυτής της στρατηγικής».
«Περιμένω από τα ίδια εκείνα κράτη μέλη που ζητούν από την Κομισιόν να δράσει άμεσα και αποτελεσματικά να επιτρέψουν στην Ευρώπη να είναι αποτελεσματική σε όλες τις πλευρές αυτής της στρατηγικής» είπε χαρακτηριστικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- PM 2.5: Το επικίνδυνο, λεπτό σωματίδιο, που διεισδύει βαθιά στους πνεύμονες
- 15χρονη έπεσε στον Ισθμό της Κορίνθου – Μετεφέρθηκε τραυματισμένη στο νοσοκομείο
- Κηφισιά: Αδίστακτοι ληστές φίμωσαν 77χρονο και με την απειλή όπλου πήραν κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ
- Πώς οι Καρντάσιαν κατέκτησαν τον κόσμο – Η ανατομία του καρτέλ της δόξας, το sex tape και το τέλος του
- Μεγάλη ένταση ανάμεσα σε Αταμάν και Μαρτίνεθ – Αποβλήθηκαν και οι δυο (pics)
- Περιστέρι Bettson – ΠΑΟΚ 72-77: Το 2Χ2 ο «δικέφαλος» με Μπεβερλι και πρόκριση στα ημιτελικά (vid)

