Έρευνες για επίορκους αστυνομικούς που κάλυπταν κύκλωμα εκβίασης
Στο μικροσκόπιο των αρχών έχει τεθεί κύκλωμα εκβίασης, για το οποίο εκτιμάται ότι είχε την υποστήριξη ευρύτερου πυρήνα επίορκων αστυνομικών. Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ένας αστυνομικός και ένας αλλοδαπός, ενώ εκτιμάται ότι υπάρχει πυρήνας επίορκων αστυνομικών, που ελέγχει το κύκλωμα εκβίασης.
Στο μικροσκόπιο των αρχών έχει τεθεί κύκλωμα εκβίασης, για το οποίο εκτιμάται ότι είχε την υποστήριξη ευρύτερου πυρήνα επίορκων αστυνομικών.
Όπως έγινε γνωστό, με ανακοίνωση από το γραφείο του υπουργού Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη, η ΕΛΑΣ την περασμένη Παρασκευή προχώρησε στη σύλληψη ενός αστυνομικού και ενός αλλοδαπού για «Παράνομη Κατακράτηση, Απόπειρα Εκβίασης κατά συναυτουργία και απρόκλητες σωματικές βλάβες».
Όπως εκτιμάται, υπάρχει ευρύτερος πυρήνας επίορκων αστυνομικών, ο οποίος ελέγχει το συγκεκριμένο κύκλωμα εκβίασης και για τον οποίο οι έρευνες συνεχίζονται και αναμένονται άμεσα συλλήψεις και παραπομπές στον εισαγγελέα με εντολή και του υπουργού Επικρατείας.
Η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, σε συνεννόηση με τον υπουργό Επικρατείας, εντόπισε το κύκλωμα των αλλοδαπών που με τη στήριξη και τη συνεργασία επίορκων αστυνομικών επιδιδόταν σε ποικίλες παράνομες δράσεις στο κέντρο της Αθήνας και σύντομα θα εξαρθρωθεί ολόκληρο το κύκλωμα.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Επικρατείας είχε καταστήσει σαφές από την αρχή, ότι ο έλεγχος κατά της διαφθοράς ξεκινά, πρώτα από το μηχανισμό που είναι υπεύθυνος για τη διενέργεια των ελέγχων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Τραμπ έδωσε διορία στο Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ ή θα χτυπήσει εργοστάσια παραγωγής ενέργειας
- ΠΟΥ: Περισσότεροι από 60 νεκροί εξαιτίας πλήγματος σε κέντρο υγείας στο Νταρφούρ του Σουδάν
- Το Ιράν υποστηρίζει ότι «καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής» – Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τους εχθρούς μας λέει ο Νετανιάχου
- Σαρωτική η Έβερτον με Τσέλσι (3-0), βαθμός «ανάσα» για τη Λιντς με Μπρέντφορντ (0-0)
- Γιορτή σήμερα 22 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.03.2026]


