Μοσκοβισί: ΕΕ και Αθήνα έχουν έρθει πιο κοντά σε κάποιους τομείς
Η Ελλάδα και οι εταίροι της στην Ευρωπαϊκή Ενωση έχουν πλέον έρθει πιο κοντά «σε μια κοινή αντίληψη» σε πολλούς τομείς που αφορούν στις μεταρρυθμίσεις και η συζήτηση με την Αθήνα «έχει γίνει πιο εποικοδομητική στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων» δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί.
Η Ελλάδα και οι εταίροι της στην Ευρωπαϊκή Ενωση έχουν πλέον έρθει πιο κοντά «σε μια κοινή αντίληψη» σε πολλούς τομείς που αφορούν στις μεταρρυθμίσεις και η συζήτηση με την Αθήνα «έχει γίνει πιο εποικοδομητική στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων» δήλωσε τη Δευτέρα ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί.
«Εχουμε μετακινηθεί πιο κοντά σε μια κοινή αντίληψη για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υιοθετηθούν σε μια σειρά από τομείς», είπε ο Μοσκοβισί μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, όπως αναφέρει το Reuters.
Ως παραδείγματα έφερε τον ΦΠΑ, τη Γενική Γραμματεία Εσόδων και τον έλεγχο των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αρχίσει να ασχολείται πιο εποικοδομητικά και με το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Υπάρχουν επίσης ενθαρρυντικά μηνύματα για τη μεταρρύθμιση της αγοράς φυσικού αερίου», πρόσθεσε ο Μοσκοβισί.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς είχε δηλώσει ότι «υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές, αλλά ο ρυθμός είναι αργός και θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για να επιτευχθεί συμφωνία».
«Χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να γεφυρωθούν οι διαφορές στα ζητήματα που παραμένουν ανοικτά», δήλωσε ο κ. Σχοινάς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άνοιξε το σκορ η Γαλατάσαραϊ, ανατροπή με δύο γκολ του Κουπμάινερς για την Γιουβέντους (vids)
- Ολυμπιακός: Η τελευταία προπόνηση ενόψει Λεβερκούζεν και το νέο λουκ του Ελ Κααμπί (vids)
- Ιράν-ΗΠΑ: Σημειώθηκε πρόοδος, αλλά «υπάρχουν κενά» – Θα «κάνει πίσω» η Τεχεράνη στον εμπλουτισμό ουρανίου;
- «Να ζω στο έπακρο το κάθε δευτερόλεπτο»: Ο Στέλιος Χατζηκαλέας για τη τζαζ, τη διαφορετικότητα και τη ζωή
- Νέα Πέραμος: Εντοπίστηκε καμένο το αυτοκίνητο των δραστών της δολοφονίας του 27χρονου
- ΝΕ Πατρών – Ολυμπιακός 7-25: Το 20Χ20 οι ερυθρόλευκες στο ντεμπούτο του Ντόσκα στον πάγκο
