
Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί ότι θα καταβάλει τις υποχρεώσεις της, λέει το Βερολίνο
Η Ελλάδα, με την συμφωνία στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, η οποία επαναβεβαιώθηκε στο Eurogroup στις αρχές της εβδομάδας, δεσμεύθηκε για την πληρωμή των υποχρεώσεών της έναντι των πιστωτών της, όπως έχει συμφωνηθεί, δήλωσε σήμερα Παρασκευή η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη περί μετάθεσης των πληρωμών ομολόγων προς την ΕΚΤ.
Την θέση ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να αναμιχθεί σε ζητήματα που αφορούν στην σχέση της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εξέφρασε σήμερα Παρασκευή η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη περί μετάθεσης των πληρωμών ομολόγων προς την ΕΚΤ η κ. Φον Τισενχάουζεν διευκρίνισε τα εξής: «Πρόκειται για θέμα μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΚΤ. Η ΕΚΤ έχει ήδη εκφραστεί σαφώς. Δεν βλέπω τον λόγο να σχολιάσω εγώ».
Στην ίδια βάση είπε πως η Ελλάδα, με την συμφωνία στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, η οποία επαναβεβαιώθηκε στο Eurogroup στις αρχές της εβδομάδας, δεσμεύθηκε για την πληρωμή των υποχρεώσεών της έναντι των πιστωτών της, όπως έχει συμφωνηθεί.
Στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στην περίπτωση αποπληρωμής των SMP ομολόγων, που κατέχει η ΕΚΤ (συνολικά 27 δισ. ευρώ) με τη διαμεσολάβηση του ESM και πιθανόν κάποιου swap μεταξύ Ελλάδας και ESM, κάτι που παρουσιάσθηκε, ως πρόταση μη αποπληρωμής των SΜP ομολόγων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
- Το Ιράν διαψεύδει τον Τραμπ – Αρνείται ότι αποφυλακίστηκε Αμερικανίδα από τις ιρανικές φυλακές
- Η ΕΕ πιέζει τις ΗΠΑ για εξαίρεση ευρωπαϊκών προϊόντων από τους δασμούς 15% – Και το ελαιόλαδο στη λίστα
- Οι Μαϊάμι Χιτ παρουσίασαν τον Αντετοκούνμπο: «Εδώ γνώρισα τη γυναίκα μου, είναι μια πόλη με πολλή ζέστη, όπως στην Ελλάδα»
- «Καύσωνας» με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «κλιματιστικό» του Μαξίμου και οι «υψηλές θερμοκρασίες» μετά τις διώξεις
- Φίλες και στην πραγματική ζωή: H Αλάνα Ούμπακ είναι «το κορίτσι» της Ρις Γουίδερσπουν
- Πότε είναι νόμιμη η αύξηση του ενοικίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)

























![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442