Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι συναυλίες του Φεστιβάλ Αθηνών που δεν πρέπει να χάσετε

Οι συναυλίες του Φεστιβάλ Αθηνών που δεν πρέπει να χάσετε

To Φεστιβάλ Αθηνών, πιστό και φέτος στο ραντεβού του με το ελληνικό τραγούδι, παρουσιάζει μια σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συναυλίες τόσο στο θέατρο που παραδοσιακά τις φιλοξενεί, το Ηρώδειο, όσο και στο θεατράκι της Αρχαίας Επιδαύρου, τη γνωστή σε όλους «Μικρή Επίδαυρο». Δείτε ποιες συναυλίες δεν πρέπει να χάσετε.

To Φεστιβάλ Αθηνών, πιστό και φέτος στο ραντεβού του με το ελληνικό τραγούδι, παρουσιάζει μια σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συναυλίες τόσο στο θέατρο που παραδοσιακά τις φιλοξενεί, το Ηρώδειο, όσο και στο θεατράκι της Αρχαίας Επιδαύρου, τη γνωστή σε όλους «Μικρή Επίδαυρο». Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των συναυλιών.

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

  • Γιάννης Κότσιρας – «Ό,τι θυμάσαι δεν πεθαίνει (22/6)

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων στη δισκογραφία, ο Γιάννης Κότσιρας συναντηθεί στο Ηρώδειο με σπουδαίους μουσικούς για να περιπλανηθούν μαζί στα χνάρια μιας μουσικής διαδρομής που συνεχίζεται. Με την πολύτιμη συνδρομή της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Πέτρου, τον Γιάννη Κότσιρα θα συντροφεύσουν στη σκηνή δύο εξαιρετικοί και αγαπημένοι στο ελληνικό κοινό τραγουδοποιοί, η Ισραηλινή Yasmin Levy και ο Σέρβος Zeljko Joksimovic. Την ενορχήστρωση υπογράφει ο Vassilikos.

  • Λάκης Παπαδόπουλος – Παιχνίδια αγάπης (1/7)

Ο Λάκης Παπαδόπουλος γιορτάζει φέτος τριάντα πέντε χρόνια επιτυχημένης πορείας στο ελληνικό τραγούδι και προσκαλεί το κοινό σε μια μεγάλη συναυλία. Στο πλευρό του, οι φίλοι του: Αρλέτα, Vassilikos, Γιάννης Γιοκαρίνης, Φοίβος Δεληβοριάς, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Νατάσα Θεοδωρίδου, Κωστής Μαραβέγιας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Πάνος Μουζουράκης Μίλτος Πασχαλίδης, Φίλιππος Πλιάτσικας. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση της 14μελους ορχήστρας έχει αναλάβει ο Γιώργος Ζαχαρίου.

  • Γιάννης Σπανός – Τραγούδια μιας ζωής (12/7)

Το Φεστιβάλ Αθηνών τιμά τον Γιάννη Σπανό, έναναπό τους σημαντικότερους σύγχρονους συνθέτες της χώρας μας, με μια μεγάλη συναυλία. Στο πλευρό του θα βρεθούν σπουδαίοι ερμηνευτές. Ανάμεσα τους ο Μανώλης Μητσιάς, ο Κώστας Καράλης, ο Δώρος Δημοσθένους, η Τάνια Τσανακλίδου, η Μελίνα Ασλανίδου, η Ελένη Δήμου, η Αρλέτα, η Γιοβάννα και 15μελής λαϊκή ορχήστρα.

  • Άλκηστις Πρωτοψάλτη – Μυστικό τοπίο (16/7)

«Το Μυστικό τοπίο κρύβει την ημέρα και τη νύχτα, έχει πάθος και έκφραση. Τα τραγούδια που επέλεξα με συγκινούν, με προκαλούν, με πιάνουν απ’ το χέρι σφιχτά και με οδηγούν σε κόσμους φανταστικούς, με μεταφέρουν μαγικά από το παρελθόν στο σήμερα και από το τώρα στο αύριο» σημειώνει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Η σπουδαία ερμηνεύτρια έρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών με μια μεγάλη γκάμα τραγουδιών, από Σούμπερτ, Νίνο Ρότα και Πιατσόλλα μέχρι τους σύγχρονους έλληνες συνθέτες Αντύπα, Κραουνάκη, Κορκολή, Σαββόπουλο και Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων υπό τη μουσική διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού και η Χορωδία GraduArti σε διδασκαλία της Χριστίνας Βαρσάμη-Κούκνη.

Μικρή Επίδαυρος

  • Νένα Βενετσάνου – Χίλιες και μία πόλεις (10-11/7)

Η Νένα Βενετσάνου -«φωνή πλήρης, στην ευφυή ισορροπία του κλασικού με το λαϊκό», όπως έλεγε ο Χατζιδάκις- είναι μια ξεχωριστή ερμηνεύτρια με εσωτερικότητα και ποιητική διάθεση. Οι «1000+1 πόλεις» είναι μια μουσική περιήγηση σε τοπία του φανταστικού, με σταθμούς τραγούδια του Χατζιδάκι, του Θεοδωράκη και της ίδιας πάνω σε στίχους Ελλήνων ποιητών. «Οδοδείκτες» της μουσικής αυτής διαδρομής, αποσπάσματα κειμένων μεγάλων δημιουργών (Καβάφης, Ρίτσος, Χάινε, Καλβίνο κ.ά.) και οι εικόνες το βίντεο του Άγγελου Αγγελή.

  • Δήμητρα Γαλάνη – Chronos (17-18/7)

Η Δήμητρα Γαλάνη, από τις πιο σημαντικές ερμηνεύτριες στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού, δεν επαναπαύεται στις δάφνες της. Πάντα δημιουργική και ανήσυχη, προκαλεί το καινούργιο. Αυτή τη φορά συνεργάζεται με ένα κουαρτέτο ταλαντούχων μουσικών (Πέτρος Κλαμπάνης κοντραμπάσο, Θωμάς Κωνσταντίνου ούτι, λαούτο, κιθάρα, Σπύρος Μάνεσης πιάνο, Χρήστος Ραφαηλίδης βιμπράφωνο), που καθένας τους κομίζει τις δικές του καταβολές στη διαχρονική υπόθεση που ονομάζεται ελληνικό τραγούδι.

Από την «Ξανθούλα» του Μάντζαρου έως τον Τσιτσάνη και τον Χατζιδάκι, ο Chronos (χρόνος) φέρνει κοντά μας τα «ιερά και τα όσια» της μουσικής μας παράδοσης.

  • Θάνος Μικρούτσικος – Η μνήμη, όταν επιστρέφει, εκδικείται (24-25/7)

«Τραγούδια με αίμα. Τραγούδια από πέτρα. Τραγούδια για το όνειρο που πάντα θα κυνηγάμε. Τραγούδια για να ξορκίσουμε τους εφιάλτες, που και τότε και τώρα μας περικυκλώνουν.» Με το παραπάνω σκεπτικό έγινε η επιλογή των τραγουδιών από τον συνθέτη. Ένας συνδυασμός από τραγούδια της αθωότητας και της μνήμης μας. «Ένας λαός που έχει μνήμη μπορεί να έχει μέλλον» λέει ο Θάνος Μικρούτσικος.

«Νιώθω την ανάγκη να μιλήσω με αυτό τον τρόπο τώρα. Να ξαναμαζέψω τα πολύτιμα και να τα δείξω στον κόσμο, ιδίως στους νεότερους, για να μάθουν τι κληρονομούν».

Ερμηνεύουν η Αφροδίτη Μάνου και ο Κώστας Θωμαΐδης. Συμμετέχουν οι μουσικοί Θύμιος Παπαδόπουλος πνευστά, Θοδωρής Οικονόμου πιάνο.

Προπώληση εισιτηρίων

  • Online με χρέωση πιστωτικής κάρτας στην ιστοσελίδα www.greekfestival.gr
  • Τηλεφωνικά με χρέωση πιστωτικής κάρτας στο 210.3272000 καθημερινά (και Κυριακές) 9:00 – 21:00
  • Από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου
  • Από τα Βιβλιοπωλεία ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, τα Καταστήματα PUBLIC, τα Βιβλιοπωλεία Ιανός και τα Reload Stores

Κεντρικά εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου). Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00-17:00, Σάββατο: 9:00-15:00.

Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων και ανοίγουν δύο ώρες πριν την ώρα έναρξης των παραστάσεων. Εξυπηρετούν μόνο την παράσταση της ημέρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024