Επιτροπή διαπραγμάτευσης τιμών θα λειτουργήσει άμεσα στον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των ασθενών με ηπατίτιδα C στις καινοτόμες θεραπείες.

«Πρόκειται για μια από τις βασικότερες μεταρρυθμίσεις στον χώρο της υγείας και για ένα από τα κύρια αιτήματα του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος, καθώς μέχρι στιγμής η απραξία της συγκεκριμένης επιτροπής αποτελεί το μεγάλο εμπόδιο για τη μείωση των τιμών των καινούργιων φαρμάκων για την ηπατίτιδα C», σύμφωνα με τον πρόεδρο του «Προμηθέα», Γιώργο Καλαμίτση.

Ο κ. Κουρουμπλής στη συνάντηση που είχε με μέλη του συλλόγου ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη συγκεκριμένη ομάδα ασθενών.

Τόσο ο υπουργός Υγείας, όσο και ο πρόεδρος του «Προμηθέα» δεσμεύτηκαν πως θα εργαστούν από κοινού με γνώμονα την επίτευξη πρόσβασης στην αγωγή και στη θεραπεία όλων όσοι την έχουν ανάγκη.

health.in.gr