Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καφές και ποτό πάνω σε… ρόδες

Καφές και ποτό πάνω σε… ρόδες

Διαδρομή στις γεύσεις

Σκαραβαίοι, λεωφορεία, ποδήλατα και βέσπες «παρκάρουν» σε καφετέριες και μπαρ και μας ταξιδεύουν πάνω στις ρόδες τους στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και το Ναύπλιο.
Τα αγαπημένα δίτροχα αλλά και τετράτροχα ξεχωρίζουν για την λειτουργικότητα τους, την μοναδική αισθητική τους και μας εξυπηρετούν, αυτήν την φορά με έναν διαφορετικό πιο περίτεχνο τρόπο!

Flamme Rouge – Cycle Bar

Ανεβείτε στις δύο ρόδες και ετοιμαστείτε για ορθοπεταλιές στο «Flamme Rouge» εκεί όπου το ποδήλατο έχει την τιμητική του. Η πρωταθλήτρια του mountain bike, Βάσω Λαζοπούλου, δημιούργησε ένα εναλλακτικό στέκι στο Γκάζι για όσους αγαπούν τις ποδηλατικές περιπέτειες και θέλουν να παρακολουθήσουν αγώνες, να επιδιορθώσουν το ποδήλατο τους, να ενημερωθούν για το σπορ ή απλά για να διασκεδάσουν στους ρυθμούς της funky, jazz και soul.

Κατά μήκους του ταβανιού στέκεται ένα εντυπωσιακό ηλεκτρονικό ποδήλατο ΒΜ Chopper ενώ καλάθια, ρόδες, βραβεία παλιές αναρτήσεις και τιμόνια διακοσμούν τους τοίχους. Παλιά ποδήλατα, πετάλια στο μπαρ, καρέκλες από χερούλια και μεταλλικά τιμόνια, νεροχύτες με ρόδες και τα σουπλά με το γραμματόσημο από τον γύρο της Γαλλίας του 1957 αρμόζουν επάξια στο χώρο και σε παροτρύνουν να ασχοληθείς με το άθλημα! Στο μενού, πέρα από τα ευεργετικά τσάι με βότανα, τους φυσικούς χυμούς, τους καφέδες, τα ποτά και τα κλαμπ σάντουιτς υπάρχει και ειδική κατηγορία energy drinks.. με ηλεκτρολύτες για τους ποδηλάτες. Επίσης υπάρχει Bike shop και service για να αγοράσει κάποιος εξοπλισμό όπως κράνος ή γάντια και να επιδιορθώσει αν χρειαστεί το ποδήλατο του.

Το Flamme Rouge διοργανώνει και διάφορα events. Kάθε Δευτέρα το μαγαζί αποτελεί αφετηρία για διάφορες ποδηλατοδρομίες ενώ παρέχονται σεμινάρια για την τεχνική, την αντιμετώπιση τεχνικών προβλημάτων και την αθλητική διατροφή. Την Πέμπτη γίνονται τα Soul Sprints που είναι κόντρες πάνω σε στατικά ποδήλατα με βραβεία για τον νικητή, ενώ κάθε Κυριακή προσφέρονται δωρεάν μαθήματα γιόγκα.

Διεύθυνση: Τριπτολέμου 26, Γκάζι , Αθήνα

Cabrio – Bar Drinks & More



«Μπες με στο καμπριολέ» και… πήγαινε για καναν καφέ στο Βοτανικό και συγκεκριμένα στο «Cabrio». Ένας ατμοσφαιρικός και καλαίσθητος χώρος με house κυρίως ακούσματα κρυμμένος στο κέντρο της Αθήνας, εντός του Πολυχώρου Πολιτισμού Αθηναίς, για μεσογειακή κουζίνα, καφέ, ποτό και όχι μόνο.

Σήμα κατατεθέν του μαγαζιού που εξηγεί και περίτρανα το όνομά του, ο επιβλητικός λευκός σκαραβαίος με ανοιχτή οροφή που βρίσκεται παρκαρισμένος πάνω από το μπαρ. Το βιομηχανικό στυλ με τους πέτρινους τοίχους, τα retro αλλά και μοντέρνα καθιστικά, η παλιά αντλία βενζίνης και τα πορτρέτα ανθρώπων από την λονδρέζικη αγορά στον τοίχο διακοσμούν υπέροχα τον χώρο.

Διεύθυνση: Καστοριάς 34-36, Βοτανικός , Αθήνα


The Loco Bus – Bistro Cocktail Pizza Bar



Επικυρώστε το εισιτήριό σας στην γεύση και ετοιμαστείτε για ένα τρελό ταξίδι στην δεκαετία του 50’ και 60’. Το τρελό λεωφορείο, «The Loco Bus» στάθμευσε στη Θεσσαλονίκη για να προσφέρει μια ολοκληρωμένη πρόταση διασκέδασης μέσα από vintage στοιχεία και retro αναφορές της εποχής.

Το λεωφορείο υπεραστικού τύπου που βγήκε από την γραμμή παραγωγής της «Βιαμάξ» το 1962, η οποία ήταν μεγάλη βιομηχανία αμαξωμάτων και ολοκληρωμένων οχημάτων, ξεκίνησε το ταξίδι του στην Μεσσηνία, όπου ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Ηλίας Λόγγος το ανακάλυψε παρατημένο σε ένα χωράφι.

Με πολλή φροντίδα και φαντασία αποφάσισε να του ξαναδώσει ζωή για να παρασύρει τους επισκέπτες όχι στους δρόμους αλλά στις γεύσεις ενός bar restaurant με electric και retro ακούσματα όπου απολαμβάνεις ένα προσεγμένο και γευστικό μενού με casual drinking food.

Η μοντέρνα pop art διακόσμηση του μαγαζιού με τα παλιά τατουάζ στους τοίχους, τα πολύχρωμα έπιπλα και το φλιπεράκι-τραπέζι αποτελούν ένα κύμα αναβίωσης του retro. Ενώ το φωτεινό Βιαμάξ με τις βαλίτσες στη σχάρα και τα φωτισμένα σκαλάκια σε καλεί να μπεις μέσα, παρέα με ένα pain perdu και τα πιο famous cocktails του, για να σε ταξιδέψει πίσω στο χρόνο.

Διεύθυνση: Κομνηνών 3, Θεσσαλονίκη

Rosso Music Café-Bar



Επόμενη και τελική στάση στο Ναύπλιο και στο «Rosso café», ένας φρέσκος και ξεχωριστός χώρος κοντά στην πλατεία Συντάγματος που προσελκύει τα βλέμματα με την ιδιαίτερη διακόσμησή του.

Ένας κομμένος κόκκινος σκαραβαίος, μια γαλάζια βέσπα, ένα παλιό ποδήλατο μέσα σε βιτρίνα, ρόδες στο τραπέζι αλλά και ένας κόκκινος τηλεφωνικός θάλαμος του Λονδίνου χρησιμοποιούνται με φαντασία σαν τραπέζια, καναπέδες ή απλά διακοσμητικά χαρίζοντας άνεση και στυλ και αφήνοντας το δικό τους στίγμα.

Η αδυναμία του ιδιοκτήτη Σπύρου Αφίφη για το vintage σε συνεργασία με την φαντασία του διακοσμητή Δημήτρη Γιαούρη έδωσε μια μοντέρνα νότα στο μαγαζί που εντυπωσιάζει. Το ίδιο και οι γεύσεις.. μεγάλες κρέπες σε χρωματιστά τριγωνικά πιάτα.. μπύρες, καφέ, σάντουιτς αλλά και cocktails σε βολτάρουν στην Ευρώπη. Η μεγάλη γκάμα σε ετικέτες κρασιού από όλο τον κόσμο σε συνδυασμό με την μοντέρνα, jazz μουσική σε ταξιδεύει ακόμα περισσότερα χιλιόμετρα μακριά.

Διεύθυνση: Φαρμακοπούλου και Κομνηνού 5, Ναύπλιο

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024