Εξαιρέθηκε από μάρτυρας κατηγορίας ο Γ. Πεταλωτής στη δίκη για το Βατοπαίδι
Δεκτή έγινε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, η ένσταση κατηγορουμένων, προκειμένου να μην καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορητηρίου ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής.
Δεκτή έγινε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, η ένσταση κατηγορουμένων, προκειμένου να μην καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορητηρίου ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής.
Oι περισσότεροι κατηγορούμενοι υπέβαλαν την Πέμπτη στο δικαστήριο ένσταση, ώστε οπρώην υπουργός να μην καταθέσει καθώς, όπως ανέφεραν, η γνώση που έχει για την υπόθεση προήλθε από την συμμετοχή του στην Εξεταστική Επιτροπή τηςΒουλής που είχε ασχοληθεί με τις αποκαλούμενες «ιερές ανταλλαγές», όταν αναζητήθηκαν ενδεχόμενες ευθύνες υπουργών.
Με τη συμμετοχή του αυτή θεωρείται, όπως είπαν, ότι έχει ενεργήσει ως προανακριτικός υπάλληλος και βάσει του κώδικα ποινικής δικονομίας δεν μπορεί να καταθέσει ως μάρτυρας στο δικαστήριο.
Ανάλογη ήταν και η εισαγγελική πρόταση, ενώ και η απόφαση των δικαστών ελήφθη ομόφωνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ποδοσφαιριστής έριξε… νοκ-άουτ αντίπαλο με αγκωνιά! Συνελήφθη και αποδεσμεύθηκε από την ομάδα του
- «Αηδιαστικά μορφωμένοι» – Το νέο trend των social media θα μας κάνει πιο έξυπνους, ή απλά πιο ενοχλητικούς;
- Ιράν: Ο αρχηγός της αστυνομία καλεί τους διαδηλωτές «να παραδοθούν» για να αντιμετωπιστούν με «επιείκεια»
- Ο κομβικός ρόλος του Ζέλσον στην μεγάλη «μάχη» με την Λεβερκούζεν
- LIVE: Παναιτωλικός – Λεβαδειακός
- Reuters: Εντοπίστηκε σπασμένος σύνδεσμος στις ράγες της Κόρδοβα στην Ισπανία


