Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
5 Τips για διαχρονικές φωτογραφίες

5 Τips για διαχρονικές φωτογραφίες

Μάθετε πώς ένα γαμήλιο άλμπουμ δεν θα δείχνει σαν να βγήκε απ’ το χθες, αλλά θα έχει τη διαχρονική κομψότητα που του αξίζει.

Όλγα Γιαννακοπούλου Φωτό: makennaalyse.com

Σύμφωνοι, έχετε μια φωτογράφηση, καταπληκτική, εντυπωσιακή που τόνισε με το παραπάνω τα στοιχεία του στυλ και του ύφος που επιλέξατε. Όμως πως θα δείχνουν σε 5, 10, 25 χρόνια, αυτές οι τέλειες σήμερα φωτογραφίες; Είναι πολύ σημαντικό, να βρεθεί η ισορροπία μεταξύ του trendy και του πραγματικά διαχρονικού. Οι φωτογραφίες του γάμου σας θα κρατήσουν για πάντα όμως ο κίνδυνος να καταλήξει η όλη φωτογράφηση «ντεμοντέ» κάποια στιγμή, είναι πολύ πιθανός. Αποφύγετε τα λάθη στις επιλογές, με την βοήθεια μερικών tips κλειδιών για άψογα αποτελέσματα.
Δείτε το portfolio του φωτογράφου
Προτού κλείσουμε τον φωτογράφο πρέπει οπωσδήποτε να μελετήσουμε το portfolio του. Να αποφύγουμε τους φωτογράφους που η δουλειά τους φαίνεται ότι είναι στυλιζαρισμένη. Ρωτήστε τον υποψήφιο επαγγελματία, πως συνήθως δουλεύει. Προτιμάει τον στημένο παραδοσιακό τρόπο ή του αρέσει να κινείται σε πιο ελεύθερο στυλ; Mια κρίσιμη ερώτηση που περιμένει μια καθοριστική απάντηση. Τότε, θα έχετε κάνει το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα.
Δεν βασίζει το αποτέλεσμα στην επεξεργασία εικόνας
Oι μόδες πάνε κι έρχονται. Η επεξεργασία εικόνας, με φίλτρα που θυμίζουν Instagram είναι απόλυτα διαδεδομένη, ειδικά στους χρήστες του Internet. Όταν, όμως μιλάμε για την φωτογραφική κάλυψη ενός γάμου, αυτό είναι μια τελείως διαφορετική υπόθεση. Η χρωματική επεξεργασία της ψηφιακής εικόνας είναι απαραίτητη, αλλά μέχρι εκεί. Μην υποκύψετε, σε τέτοιου είδους trends που η χρήση τους σκοπό έχει να καλύψει τυχόν αδυναμίες ενός επαγγελματία.
Μην μπλοκάρετε την δημιουργικότητά του
Ναι, μιλήστε από πριν για τις απαραίτητες λήψεις, όπως μια αγκαλιά με την γιαγιά σας για παράδειγμα. Όμως το να αρχίσετε εν ώρα εργασίας να υποδεικνύετε τις κινήσεις του και να ζητάτε πόζες με όλους, δεν είναι ότι καλύτερο. Αφήστε τον να λειτουργήσει αυθόρμητα για ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Πείτε όχι στα trends
Όλοι μας μπορούμε να διακρίνουμε έναν γάμο των ’80s, εξ αιτίας της χαρακτηριστικής μόδας της εποχής. Αυτό ακριβώς είναι που θέλουμε να αποφύγουμε. Διαχρονική είναι η φωτογραφία που ο χρόνος που τραβήχτηκε, είναι απροσδιόριστος. Όταν την κοιτάμε, να μην μπορούμε να μαντέψουμε με ακρίβεια την ηλικία της και το vintage στιλ, είναι το ιδανικό timeless παράδειγμα. Όταν θα βλέπουμε το γαμήλιο άλμπουμ ύστερα από χρόνια, θέλουμε να θυμηθούμε και να νοσταλγήσουμε, αντί να σκεφτούμε το γιατί υποκύψαμε σε τότε μόδες.
Personal style
Κάθε φωτογράφος έχει το δικό του προσωπικό στυλ. Μην ζητήσετε από έναν επαγγελματία να μιμηθεί τη δουλειά κάποιου άλλου. Ίσως τον προσβάλλετε με αυτόν τον τρόπο και σίγουρα δεν είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε στραβά.

gamos.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024