Παρασκευόπουλος: Να μην εξοικειώνουμε με την ιδέα της αντεκδίκησης
Αιχμηρός σχετικά με τη διατύπωση που χρησιμοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης για την τύχη που θα έχει ο πατέρας της Αννυ στις φυλακές, εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. Τόνισε ότι σε τέτοιες έντονα φορτισμένες στιγμές δεν προτιμάς να εξοικειώσεις με την ιδέα της αντεκδίκησης, αλλά να μιλήσεις για την ανάγκη της δικαιοσύνης. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί μέτρα για να μην ασκηθεί βία στον 27χρονο στη φυλακή.
Αιχμηρός σχετικά με τη διατύπωση που χρησιμοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης για την τύχη που θα έχει ο πατέρας της Αννυ στις φυλακές, εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.
Μιλώντας στο Mega το πρωί της Τετάρτης, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι σε τέτοιες έντονα φορτισμένες στιγμές δεν προτιμάς να εξοικειώσεις με την ιδέα της αντεκδίκησης, αλλά να μιλήσεις για την ανάγκη της δικαιοσύνης.
Ειδικότερα, σημείωσε ότι παρατηρείται συχνά να ακολουθεί αγριότητα και πράξεις εκδικητικές εναντίον ανθρώπων που έχουν διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα, ωστόσο υπογράμμισε ότι τέτοιες στιγμές είναι προτιμότερο να θυμίζουμε τις ιδέες της δικαιοσύνης κι όχι να εξοικειώνουμε με την ιδέα ότι υπάρχουν τέτοια φαινόμενα αγριότητας.
Δεν θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα, αν έχουμε θυμίσει την αγριότητα που υπάρχει κι αύριο – μεθαύριο σημειωθεί ένα τέτοιο ρεφλέξ, υπογράμμισε ο Ν.Παρασκευόπουλος.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν ήδη λάβει μέτρα για να προλάβουν βίαιες πράξεις εναντίον του 27χρονου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πότε επεμβαίνουμε όταν παίζουν δύο σκύλοι
- NBA: Μεγάλο διπλό για τους Σπερς (132-135), πέρασαν από τη Μινεσότα οι Σανς (105-108)
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της θρησκείας (Μέρος ΣΤ’)
- «Τα πρόβατά μου γιατρεύτηκαν αλλά τα θανατώνουν» – Λόγια απόγνωσης από τον κτηνοτρόφο που υπέστη εγκεφαλικό
- MEGA Stories: Ο Θάνος Μικρούτσικος μέσα από τα λόγια των δικών του ανθρώπων
- Η Καϊράτ Κ19 άνοιξε το σκορ κόντρα στον Ολυμπιακό Κ19 με τον Μπαγκντάτ (vid)


