Λοβέρδος: Να συντονιστούν οι υπουργοί για την εξωτερική πολιτική της χώρας
Τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κάλεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, να αναλάβουν τάχιστα πρωτοβουλία συντονισμού του υπουργικού συμβουλίου, ώστε να μην εκπέμπονται αρνητικά και αντιφατικά μηνύματα της ελληνικής κυβέρνησης στο εξωτερικό.
Τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κάλεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, να αναλάβουν τάχιστα πρωτοβουλία συντονισμού του υπουργικού συμβουλίου, ώστε να μην εκπέμπονται αρνητικά και αντιφατικά μηνύματα της ελληνικής κυβέρνησης στο εξωτερικό.
Ο κ. Λοβέρδος, εξερχόμενος της πρώτης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα σεβαστεί το Συμβούλιο και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών και θα συνεργαστεί, τόσο στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, όσο και στον δημόσιο διάλογο.
Στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου η παρατήρηση του κ. Λοβέρδου αφορούσε την αρνητική κατάσταση που υπάρχει στην εξωτερική πολιτική της χώρας και είναι μία παραγοντική υπόθεση για την οποία δεν ευθύνεται το υπουργείο Εξωτερικών.
Όπως εξήγησε, δεν υπάρχει συντονισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε επίπεδο υπουργών, σε θέματα όπως τα ενεργειακά, άμυνας, παιδείας αλλά και ευρωπαϊκής πολιτικής, όπου υπάρχουν τρομακτικές και αρνητικές αντιφάσεις που επηρεάζουν την εξωτερική πολιτική μας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μεγάλη Εικόνα: Τα μεγάλα ζητήματα της επικαιρότητας στο «μικροσκόπιο»
- Ο ΟΦΗ άλλαξε το σήμα του μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson (pic)
- «Ούτε ξέραμε αν ήταν ΑμεΑ» – Τι απαντά η πλευρά του 25χρονου για τον ξυλοδαρμό του 17χρονου μαθητή
- Θεσσαλονίκη: Δίωξη στον ηλικιωμένο που εισέβαλε με σφυρί σε τράπεζα – Τι ισχυρίστηκε ο ίδιος
- Κωδικός «Όλα στο… σκοτάδι» από Μαξίμου: Μπλόκο σε προανακριτική ΟΠΕΚΕΠΕ – Το ίδιο σχεδιάζει και για εξεταστική υποκλοπών
- Ο Φαν Ντάικ πήρε θέση για τα ταξίδια παικτών της Λίβερπουλ


