Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η 4η Μαΐου είναι η Ημέρα Star Wars

Η 4η Μαΐου είναι η Ημέρα Star Wars

Ξεκίνησε ως λογοπαίγνιο και εξελίχθηκε σχεδόν σε αργία. Η 4η Μαΐου είναι η Ημέρα Star Wars και τουλάχιστον η Lucasfilm και η Ντίσνεϊ παίρνουν την υπόθεση πολύ στα σοβαρά. Νέες φωτογραφίες από την ταινία Star Wars: The Force Awakens είδαν το φως της δημοσιότητας, το θέμα είναι στα πιο δημοφιλή του Twitter, ενώ δεκάδες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε διάφορα μέρη του κόσμου. Όσο για το σε ποιον οφείλεται η καθιέρωση της Ημέρας; Ο θρύλος λέει ότι καθιερώθηκε μετά την εκλογή της Μάργκαρετ Θάτσερ στην πρωθυπουργία της Βρετανίας.

Ξεκίνησε ως λογοπαίγνιο και εξελίχθηκε σχεδόν σε αργία. Η 4η Μαΐου είναι η Ημέρα Star Wars και τουλάχιστον η Lucasfilm και η Ντίσνεϊ παίρνουν την υπόθεση πολύ στα σοβαρά.

Το θέμα είναι στα πιο δημοφιλή του Twitter και χρησιμοποιεί το hashtag #StarWarsDay ή #Maythe4thBeWithYou. Μάλιστα, βοήθησε και το γεγονός ότι το Twitter παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες νέα εικονίδια με χαρακτήρες της δημοφιλούς σειράς ταινιών.

Με αφορμή την ημέρα, νέες φωτογραφίες του νέου Πολέμου των Άστρων Star Wars: The Force Awakens είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ανάμεσά τους και αυτή που δημοσίευσε ο ηθοποιός Πήτερ Μέιχιου -ο άνθρωπος πίσω από τον Τσουμπάκα.

Πώς ξεκίνησε όμως η ημέρα αυτή;

Όλως παραδόξως, λέγεται ότι για τη φράση (η οποία αποτελεί λογοπαίγνιο του May the Force be with you – Είθε η Δύναμη να είναι μαζί σου με το May the Fourth, δηλαδή την 4η Μαΐου) ευθύνεται η… Μάργκαρετ Θάτσερ. Ή περίπου.

Ο θρύλος -που αναγνωρίζεται και από τη Lucasfilm- θέλει την φράση να χρησιμοποιείται στις 4 Μαΐου 1979, την ημέρα που η Θάτσερ ανέλαβε καθήκοντα ως πρωθυπουργός. Πληροφορίες θέλουν τους Τόρις να βάζουν μια καταχώρηση στην εφημερίδα London Evening News, η οποία έγραφε: «May the Fourth Be With You Maggie. Congratulations».

Η φράση αυτή έγινε αφορμή για τους απανταχού φαν της σειράς ταινιών να αναφερθούν στο αγαπημένο τους Star Wars, είτε με το να φωτογραφηθούν με κουκλάκια, μπλούζες και προϊόντα του Πολέμου των Άστρων, είτε με το να ανεβάσουν στο Twitter κάτι που να παραπέμπει στην Ημέρα.

Ωστόσο, η Ημέρα Star Wars έχει ξεφύγει από τα στενά πλαίσια του Διαδικτύου και έχει μεταφερθεί στον πραγματικό κόσμο, όπου διοργανώνονται εκδηλώσεις αφιερωμένες στην ταινία.

Πολλές από τις εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλές που έχουν προγραμματιστεί για την 4η Μαΐου. Στο Τορόντο δίνεται η δυνατότητα στους θαυμαστές των ταινιών να ντυθούν όπως ο αγαπημένος τους χαρακτήρας από το Star Wars (το λεγόμενο cosplay). Διαγωνισμός cosplay γίνεται και στο Σικάγο.

Στην Ατλάντα, ένα μπαρ προσφέρει ένα ποτό εμπνευσμένο από το σύμπαν του Πολέμου των Άστρων.

Φυσικά, υπάρχει πάντα και η κλασική επιλογή: ένας κινηματογραφικός μαραθώνιος Star Wars.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός: Επιστροφή στις προπονήσεις – Ατομικό Ιωαννίδης και Μπερνάρ

Επιστροφή στο γήπεδο για τον Παναθηναϊκό ενόψει της συνέχειας των πλέι οφ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024