Αρνείται το «βραχιολάκι» ο Ξηρός, επικαλούμενος θρησκευτικές πεποιθήσεις
Αρνείται ο καταδικασμένος σε ισόβια για τη συμμετοχή του στις επιθέσεις της 17Ν, Σάββας Ξηρός, να δεχθεί το «βραχιολάκι» ως μέσο για την αποφυλάκισή του και την έκτιση της ποινής του με κατ' οίκον περιορισμό. Ο ίδιος επικαλείται θρησκευτικούς λόγους.
Αρνείται ο καταδικασμένος σε ισόβια για τη συμμετοχή του στις επιθέσεις της 17Ν, Σάββας Ξηρός, να δεχθεί το «βραχιολάκι» ως μέσο για την αποφυλάκισή του και την έκτιση της ποινής του με κατ’ οίκον περιορισμό.
«Δεν προτίθεμαι να δεχθώ τη χρήση ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ο πρώτος και κυριότερος λόγος είναι λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Δηλαδή αυτό περιγράφεται στην Αποκάλυψη ως μέσον χωρίς το οποίο δεν μπορεί κάποιος να μετέχει στην κοινωνική ζωή και τείνει να επιβληθεί σε όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες» δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε από τον Κορυδαλλό στον τηλεοπτικό σταθμό Ε.
Μιλώντας το πρωί σε εκπομπή του Mega, ο συνήγορός του, Σπύρος Φυτράκης, είπε ότι πέρα από τον πολιτική άποψη του Σάββα Ξηρού, το «βραχιολάκι» θα έχει επίσης δυσμενέστατες επιπτώσεις στην υγεία του.
Η άρνηση του Σ.Ξηρού να δεχθεί το «βραχιολάκι» προκάλεσε την αντίδραση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.
«Ο Σάββας Ξηρός λέει όχι στο ”βραχιολάκι” λόγω “θρησκευτικών πεποιθήσεων”. Δεν τον εμπόδισαν όμως να αφαιρεί ανθρώπινες ζωές. Να ισχύσουν τα νόμιμα» έγραψε στο Twitter.
Ο Σ.Ξηρός λέει όχι στο “βραχιολάκι” λόγω “θρησκευτικών πεποιθήσεων”.Δεν τον εμπόδισαν όμως να αφαιρεί ανθρώπινες ζωές.Να ισχύσουν τα νόμιμα.
— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) May 1, 2015
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Η «ζωγραφιά» του Σεμένιο της έδωσε το FA Cup
- Οριστικό: Αναβλήθηκε το Πανσερραϊκός – Παναιτωλικός λόγω κακοκαιρίας
- Μπανγκόκ: Τουλάχιστον 8 νεκροί από σύγκρουση τρένου με λεωφορείο
- ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ΚΟ ο Παύλος Πολάκης με απόφαση του Σωκράτη Φάμελλου
- Live streaming: Ολυμπιακός – Σαμπαντέλ
- Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία στο Κορδελιό
