Επτά στους δέκα θέλουν συμφωνία τώρα με την Ευρώπη
Με ένα ξεκάθαρο «ναι» υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, στο ευρώ, στο ΝΑΤΟ και υπέρ μιας νέας συμφωνίας με τους δανειστές απαντούν οι Έλληνες, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής. Το 71,9% δηλώνει ότι καλύτερο για τη χώρα είναι μια συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους και δανειστές έναντι του 23,2% που θεωρεί καλύτερη τη ρήξη.
Με ένα ξεκάθαρο «ναι» υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, στο ευρώ, στο ΝΑΤΟ και υπέρ μιας νέας συμφωνίας με τους δανειστές απαντούν οι Έλληνες, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.
Το 71,9% δηλώνει ότι καλύτερο για τη χώρα είναι μια συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους και δανειστές έναντι του 23,2% που θεωρεί καλύτερη τη ρήξη.
Το 72,9% επιθυμεί να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, ενώ το 20,3% επιθυμεί επιστροφή στη δραχμή.
Επίσης, το 79,4% θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην ΕΕ και το 73,7% στο ΝΑΤΟ. Αντίθετα το 17,2% δεν επιθυμεί να μείνει η Ελλάδα στην ΕΕ και το 22% δεν θέλει να παραμείνει η χώρα στο ΝΑΤΟ.
Υπαρκτό κίνδυνο εξόδου από το ευρώ «βλέπει» το 68,8%, ενώ το 24,1% δηλώνει ότι έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος.
Επίσης, το 36,1% θεωρεί ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ενώ το 32,7% διαφωνεί.
Επιπλέον το αίσθημα ελπίδας (43,3% τον Απρίλιο, 62,5% τον Φεβρουάριο) προς την κυβέρνηση μειώνεται και στη θέση του έρχονται η ανησυχία (52,9% τον Απρίλιο και 34% τον Φεβρουάριο) και ο θυμός (32,6% τον Απρίλιο, έναντι 2,7% τον Φεβρουάριο).
Τέλος στο ερώτημα εάν είχαμε σήμερα βουλευτικές εκλογές η πλειοψηφία θα επέλεγε τον ΣΥΡΙΖΑ με 36,9%. Δεύτερο κόμμα η ΝΔ με 21,7% και ακολουθούν το Ποτάμι με 7,3%, η Χρυσή Αυγή με 5,7%, το ΚΚΕ με 5%, οι ΑΝΕΛ με 4,6% και το ΠΑΣΟΚ με 3,9%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική παρέμβαση της Νέας Αριστεράς στο Αμερικανικό προξενείο
- Τα εργασιακά βάσανα της νέας γενιάς – Οι υπηρέτες πολλών αφεντάδων του 21ου αιώνα
- Ρόμπερτ Μιούλερ: Πέθανε ο πρώην διευθυντής του FBI που ερεύνησε τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του 2016
- Γιατί όλοι στο Χόλιγουντ έχουν «κουρασμένα μάτια»; Ειδικοί στην αισθητική αποκαλύπτουν
- Η επίθεση στο Ντιέγκο Γκαρσία αποκαλύπτει πως οι ιρανικοί πύραυλοι μπορούν πλέον να πλήξουν το Λονδίνο
- Περιστέρι Betsson – ΠΑΟΚ 75-70: Νίκη «4άδας» η ομάδα του Ξανθόπουλου, «φρέναρε» τον «δικέφαλο» (vid)
