Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρώμη: Τα LED ξαναφέρνουν λάμψη τη νύχτα στις Αυτοκρατορικές Αγορές

Ρώμη: Τα LED ξαναφέρνουν λάμψη τη νύχτα στις Αυτοκρατορικές Αγορές

Οι αρχαιολογικοί χώροι των Αυτοκρατορικών Αγορών στο κέντρο της Ρώμης πλέον δεν θα κρύβουν ούτε τη νύχτα την ομορφιά τους: Ο νέος φωτισμός με LED παρουσιάστηκε και θα αναδεικνύει στους περαστικούς ολόκληρο το μεγαλείο που έχει μείνει από τα συγκροτήματα. Τον φωτισμό σχεδίασε ο ιταλός Βιτόριο Στοράρο, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως στη κινηματογραφική διεύθυνση φωτογραφίας.

Οι αρχαιολογικοί χώροι των Αυτοκρατορικών Αγορών στο κέντρο της Ρώμης πλέον δεν θα κρύβουν ούτε τη νύχτα την ομορφιά τους: Ο νέος φωτισμός με LED παρουσιάστηκε και θα αναδεικνύει στους περαστικούς ολόκληρο το μεγαλείο που έχει μείνει από τα συγκροτήματα.

Τον φωτισμό σχεδίασε ο ιταλός Βιτόριο Στοράρο, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως στη κινηματογραφική διεύθυνση φωτογραφίας.Τα νέα φώτα άναψαν την νύχτα προς Τετάρτη (στα «2.768ά γενέθλια» της Ρώμης) σε τελετή στην οποία παρέστησαν ο υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι και ο δήμαρχος της Ρώμης Ιγκνάτσιο Μαρίνο.

Ο Στοράρο εξήγησε ότι οι 520 διαφορετικοί προβολείς που χρησιμοποιήθηκαν έχουν αξιοποιηθεί ώστε κάθε ένα από τα ξεχωριστά φόρουμ (Τραϊανού, Καίσαρα, Αυγούστου και Νέρβα) να αποτελεί μία ξεχωριστή «φωτο-αφήγηση».

Η Αιώνια Πόλη έχει αρχίσει να ανανεώνει τον φωτισμό των εμβληματικών της μνημείων αξιοποιώντας την τεχνολογία LED. Ο εξωτερικός φωτισμός στο θόλο του Αγίου Πέτρου τη νύχτα είναι το πιο εντυπωσιακό της λίστας, ενώ παράδειγμα για το φωτισμό εσωτερικών χώρων με LED είναι σίγουρα το εσωτερικό της Καπέλα Σιστίνα με τις τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024