
Ρωμανιάς: Χωρίς επικουρικές σε 3 χρόνια με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος
Στην «εξαφάνιση» των επικουρικών συντάξεων μέσα σε μόλις τρία χρόνια θα οδηγούσε η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς, ο οποίος μίλησε το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».
Στην «εξαφάνιση» των επικουρικών συντάξεων μέσα σε μόλις τρία χρόνια θα οδηγούσε η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς, ο οποίος μίλησε την Τρίτη στο MEGA.
Ο ίδιος σημείωσε ότι παρά τις ισχυρές αντιρρήσεις των δανειστών για τη διατήρηση της ρήτρας, το υπουργείο Εργασίας προχωρά στην κατάργησή της αφού οι σχετικές ρυθμίσεις έχουν ήδη κατατεθεί στην γραμματεία της κυβέρνησης και εντός του Μαΐου αναμένεται να έλθουν προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής.
Ο Γιώργος Ρωμανιάς επανέλαβε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών θέτουν θέμα μείωσης και των κατώτατων συντάξεων του ΙΚΑ, έτσι ώστε από τα 486 ευρώ που είναι σήμερα να πέσουν ακόμη και στα 320 ευρώ.
«Είχαν θέσει θέμα κατωτάτων ορίων. Διότι υπάρχουν και κάποιοι Έλληνες, μην κρυβόμαστε που πάνε και τους «καρφώνουν» διάφορα πράγματα», κατήγγειλε.
Πάντως ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης αν και τόνισε ότι το ασφαλιστικό σύστημα διαθέτει σήμερα την αναγκαία ρευστότητα για τις πληρωμές συντάξεων, επισήμανε ότι θα χρειαστούν νέες πηγές χρηματοδότησης του για να μην υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον. «Το σύστημα συνολικά έχει την αναγκαία ρευστότητα, για το μέλλον είναι τα προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός: Συνεχίζει στα ερυθρόλευκα η Αρτακιανού
- Αυτή είναι η παράβαση που ελέγχει καθημερινά η Τροχαία – Επιφέρει πρόστιμο 150 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος
- Fuel Pass: Το «μαρτύριο της σταγόνας» για τους καταναλωτές – Μέτρα στήριξης με το σταγονόμετρο
- «NoMuds» – Είκοσι σύγχρονοι κεραμίστες δίνουν σχήμα στο χρόνο που περνάει
- Προσωρινά κρατούμενος ο 67χρονος που εισέβαλε με σφυρί σε τράπεζα στη Θεσσαλονίκη
- Η Μπάγερν ετοιμάζει πρόταση «μαμούθ» στον Ολίσε – Έτοιμος ο Γάλλος να υπογράψει μέχρι το 2032 στους Βαυαρούς
