Bloomberg: Στα 2 δισ. ευρώ η ρευστότητα από τα διαθέσιμα φορέων
Στα 2 δισ. ευρώ υπολογίζει τη ρευστότητα που μπορεί να εξασφαλίσει το Ελληνικό Δημόσιο μέσω των διαθεσίμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο σχετικές πηγές. «Η κίνηση αυτή, που θυμίζει βήματα που έκανε η Αργεντινή όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με ανεπάρκεια των ταμειακών της διαθεσίμων κατά την τελευταία δεκαετία, δείχνει πως ο χρόνος εξαντλείται για τον Τσίπρα» τονίζει το πρακτορείο.
Στα 2 δισ. ευρώ υπολογίζει τη ρευστότητα που μπορεί να εξασφαλίσει το Ελληνικό Δημόσιο μέσω των διαθεσίμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο σχετικές πηγές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία καθίσταται αναδρομικά υποχρεωτική η μεταφορά των διαθέσιμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να βρει χρήματα για πληρωμή μισθών, συντάξεων και την αποπληρωμή του ΔΝΤ.
Όπως σχολιάζει το πρακτορείο, η κίνηση της κυβέρνησης ώθησε ακόμη υψηλότερα τις αποδόσεις των 3ετών ομολόγων, στα υψηλότερα επίπεδα από την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας το 2012, ενώ η κυβερνητική απόφαση αμφισβητήθηκε τόσο από τοπικούς αξιωματούχους όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ενδεικτικά η απόδοση του 3ετούς ομολόγου βρέθηκε στο 28,7%, ενώ τα ασφάλιστρα κινδύνου (credit-default swaps) καταδεικνύουν πιθανότητα 81% η Ελλάδα να μην είναι σε θέση να αποπληρώσει το χρέος της μέσα σε πέντε χρόνια.
«Η κίνηση αυτή, που θυμίζει βήματα που έκανε η Αργεντινή όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με ανεπάρκεια των ταμειακών της διαθεσίμων κατά την τελευταία δεκαετία, δείχνει πως ο χρόνος εξαντλείται για τον Τσίπρα» τονίζει το πρακτορείο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός 1-2: «Καθάρισε» ο Ελ Κααμπί για τους «ερυθρόλευκους»
- Ιράν: Δημοσιογράφος ξεσπά σε λυγμούς ανακοινώνοντας τον θάνατο του Χαμενεΐ [βίντεο]
- Τροχαία: 11 νεκροί και 416 τραυματίες τον Φεβρουάριο στην Αττική – Βεβαιώθηκαν 33.749 παραβάσεις
- ΗΠΑ: Βύθισαν πολεμικό σκάφος του Ιράν στον Κόλπο του Ομάν – Επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ
- The Beatles: Το μέλος της θρυλικής μπάντας που βρέθηκε πρώτο πίσω από τα σίδερα της φυλακής
- Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Ο αδερφός της Μαρίας Λαδά ξεσπά στο in για τον άδικο θάνατο της ΑμεΑ αδερφής του

