Bloomberg: Στα 2 δισ. ευρώ η ρευστότητα από τα διαθέσιμα φορέων
Στα 2 δισ. ευρώ υπολογίζει τη ρευστότητα που μπορεί να εξασφαλίσει το Ελληνικό Δημόσιο μέσω των διαθεσίμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο σχετικές πηγές. «Η κίνηση αυτή, που θυμίζει βήματα που έκανε η Αργεντινή όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με ανεπάρκεια των ταμειακών της διαθεσίμων κατά την τελευταία δεκαετία, δείχνει πως ο χρόνος εξαντλείται για τον Τσίπρα» τονίζει το πρακτορείο.
Στα 2 δισ. ευρώ υπολογίζει τη ρευστότητα που μπορεί να εξασφαλίσει το Ελληνικό Δημόσιο μέσω των διαθεσίμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο σχετικές πηγές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία καθίσταται αναδρομικά υποχρεωτική η μεταφορά των διαθέσιμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να βρει χρήματα για πληρωμή μισθών, συντάξεων και την αποπληρωμή του ΔΝΤ.
Όπως σχολιάζει το πρακτορείο, η κίνηση της κυβέρνησης ώθησε ακόμη υψηλότερα τις αποδόσεις των 3ετών ομολόγων, στα υψηλότερα επίπεδα από την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας το 2012, ενώ η κυβερνητική απόφαση αμφισβητήθηκε τόσο από τοπικούς αξιωματούχους όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ενδεικτικά η απόδοση του 3ετούς ομολόγου βρέθηκε στο 28,7%, ενώ τα ασφάλιστρα κινδύνου (credit-default swaps) καταδεικνύουν πιθανότητα 81% η Ελλάδα να μην είναι σε θέση να αποπληρώσει το χρέος της μέσα σε πέντε χρόνια.
«Η κίνηση αυτή, που θυμίζει βήματα που έκανε η Αργεντινή όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με ανεπάρκεια των ταμειακών της διαθεσίμων κατά την τελευταία δεκαετία, δείχνει πως ο χρόνος εξαντλείται για τον Τσίπρα» τονίζει το πρακτορείο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιορτή σήμερα 12 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]
- Ο Μπέζος «κλέβει» ταλαντούχο στέλεχος από την OpenAI
- Οι last minute κρατήσεις «ζεσταίνουν» τον τουρισμό
- Το φάντασμα της «ανοκρατίας» – Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μια κρίση που κάποτε διαγνώστηκε σε άλλους
- Σε χάος η φυσική αγορά πετρελαίου – Στα ύψη οι τιμές



