Θάνατο για 11 άτομα για τις ταραχές στο Πορτ Σάιντ επιδιώκει η Αίγυπτος
Τη θανατική ποινή επιδιώκει για έντεκα άτομα που κατηγορούνται για τις ταραχές που το 2012 είχαν στοιχίσει τη ζωή 74 ανθρώπων έπειτα από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα σε γήπεδο του Πορτ Σάιντ. Ο δικαστής παρέπεμψε την ποινή στον Μεγάλο Μουφτή της Αιγύπτου, μία κίνηση πιο κοντά στην επιβολή της θανατικής ποινής.
Τη θανατική ποινή επιδιώκει για έντεκα άτομα που κατηγορούνται για τις ταραχές που το 2012 είχαν στοιχίσει τη ζωή 74 ανθρώπων έπειτα από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα σε γήπεδο του Πορτ Σάιντ. Ο δικαστής παρέπεμψε την ποινή στον Μεγάλο Μουφτή της Αιγύπτου, μία κίνηση πιο κοντά στην επιβολή της θανατικής ποινής.
Το Φεβρουάριο 2014, το εφετείο είχε δώσει εντολή να πραγματοποιηθεί νέα δίκη των 73 κατηγορουμένων αφού ακύρωσε την ετυμηγορία του δικαστηρίου που είχε καταδικάσει 21 απ’ αυτούς σε θάνατο.
Δικάζονταν με την κατηγορία ότι τον Φεβρουάριο του 2012 συμμετείχαν σε φονικές ταραχές στο τέλος ενός αγώνα της Πρώτης Κατηγορίας τον οποίο είχε κερδίσει η ομάδα του Πορτ Σάιντ, η Αλ-Μάσρι, με αντίπαλο την ομάδα του Καΐρου Αλ-Άχλι.
Ο δικαστής του δικαστηρίου του Καΐρου, που ανακοίνωσε σήμερα τις ποινές, ανέβαλε για τις 30 Μαΐου την ετυμηγορία για τους άλλους κατηγορουμένους, όπως και την επικύρωση των ποινών για τους 11, αφού προηγουμένως πάρει την άποψη του Μεγάλου Μουφτή της Αιγύπτου, η οποία ωστόσο δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.
Η άποψη του Μεγάλου Μουφτή είναι απαραίτητη όταν το δικαστήριο επιδιώκει την θανατική ποινή.
Οι ταραχές στο Πορτ Σάιντ είναι μέχρι σήμερα οι φονικότερες που έχουν σημειωθεί στην Αίγυπτο στο πλαίσιο ποδοσφαιρικού αγώνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η πρώτη ανδρική συλλογή Armani χωρίς τον Giorgio – Το «greige» φεύγει, τα 80s επιστρέφουν
- Η πρώτη αντίδραση Φαραντούρη μετά τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ
- Λεσόρ: «Δεν αντέχω πια να με ρωτάνε πότε θα επιστρέψω – Είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό»
- Καϊράτ – Μπριζ 1-4: Περίπατος και στο «κυνήγι» της πρόκρισης οι Βέλγοι
- Συναγερμός για την κακοκαιρία: Σε αυξημένη επιφυλακή Δήμοι, Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ και Ένοπλες Δυνάμεις
- Συρία: Ο Αλ Σάρα έδωσε τέσσερις ημέρες στους Κούρδους να «ενσωματωθούν πρακτικά» στους θεσμούς στη Χασάκα

