Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χάλκινο ο Μάρας στο μονόζυγο, στο Ευρωπαϊκό του Μονπελιέ

Χάλκινο ο Μάρας στο μονόζυγο, στο Ευρωπαϊκό του Μονπελιέ

Την τρίτη θέση και το χάλικο μετάλλιο κατέκτησε ο Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στο Μονπελιέ της Γαλλίας. Ο Έλληνας πρωταθλητής εκτέλεσε άψογα τα πρόγραμμά του και βαθμολογήθηκε με 14.666 βαθμούς, οι οποίοι του χάρισαν την 3η θέση του βάθρου. Νωρίτερα, την πέμπτη θέση κατέκτησε η Βάσω Μιλλούση στον τελικό της δοκού ισορροπίας. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε πτώση και αρκέστηκε σε 13,266 βαθμούς.

Την τρίτη θέση και το χάλικο μετάλλιο κατέκτησε ο Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στο Μονπελιέ της Γαλλίας. Ο Έλληνας πρωταθλητής εκτέλεσε άψογα τα πρόγραμμά του και βαθμολογήθηκε με 14.666 βαθμούς, οι οποίοι του χάρισαν την 3η θέση του βάθρου.

Ο 32χρονος Ελληνας γυμναστής, που έχει αναδειχθεί πέντε φορές πρωταθλητής Ευρώπης στο συγκεκριμένο όργανο, πήρε αυτή τη φορά το χάλκινο μετάλλιο. Την πρώτη θέση με 14.833 πόντους πήρε ο Κροάτης Μάριο Μόζνικ, ενώ με 14.766 πόντους, δεύτερος ήταν ο Βρετανός Σαμ Όλντχαμ.

Σε δηλώσεις του ο 32χρονος Ελληνας γυμναστής, τόνισε: «Ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση, ήμουν σίγουρος για τον εαυτό μου και πίστευα ότι το πρόγραμμα θα έβγαινε όπως πρέπει. Έκανα κάποια λαθάκια που μου στέρησαν κάτι ακόμα καλύτερο, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό το μετάλλιο. Το ήθελα πολύ και μου ανεβάζει την ψυχολογία κατακόρυφα. Είναι μια επιτυχία που έρχεται μετά από μία περίοδο αδράνειας και μου δίνει μια μεγάλη ανάσα. Επιπλέον, ανεβάζει την συλλογή μου στα οκτώ ευρωπαϊκά μετάλλια. Αν δεν είμαι χαρούμενος μ’ ένα τέτοιο επίτευγμα, θα ήμουν πλεονέκτης. Η εμπειρία παίζει ρόλο, αλλά όταν όλοι οι αθλητές είναι εξίσου καλοί, παίζει ρόλο πόσο θέλει ο καθένας να αγωνιστεί και να βγάλει το πρόγραμμά του. Αυτό είναι πιο δυνατό από την εμπειρία. Εγώ το ήθελα πάρα πολύ και φάνηκε.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Ράφτη, που με εμπιστεύεται τόσα χρόνια. Οκτώ μετάλλια στο μονόζυγο είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει σε μια τέτοια διοργάνωση. Ένα μεγάλο μέρος αυτής της επιτυχίας ανήκει στον προπονητή μου. Επίσης, ευχαριστώ τους ανθρώπους που με στηρίζουν και το χορηγό μου, που με βοηθά καθοριστικά στην προσπάθειά μου».

Η Μιλλούση 5η στη δοκό ισορροπίας

Την πέμπτη θέση κατέκτησε η Βάσω Μιλλούση στον τελικό της δοκού ισορροπίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στο Μονπελιέ της Γαλλίας.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε πτώση και αρκέστηκε σε 13,266 βαθμούς, σε έναν τελικό που είχε άτυχες στιγμές για αρκετές αθλήτριες, μεταξύ αυτών και για την κάτοχο του τίτλου, τη Ρωσίδα Μαρία Χαρένκοβα, που περιορίστηκε στην έκτη θέση.

Νικήτρια ήταν η Ρουμάνα Αντρεα Μουντεάνου με 14,366β., με δεύτερη τη Βρετανή Ρεμπέκα Ντάουνι (14,300) και τρίτη τη Γαλλίδα Κλερ Μαρτέν (14,200).

Από τη δική της μεριά, η Βάσω Μιλλούση, η οποία κατετάγη 5η στον τελικό της δοκού ισορροπίας, δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό για μένα το να βρίσκομαι στην 5η θέση της Ευρώπης έχοντας μάλιστα πτώση στο πρόγραμμά μου. Με ικανοποιεί ως αποτέλεσμα, αν και το ήθελα το μετάλλιο. Αν δεν έκανα την πτώση, θα τερμάτιζα σίγουρα μέσα στην πρώτη τριάδα. Η προσπάθεια συνεχίζεται πάντως. Σ’ ένα μήνα έχουμε αγώνα πάλι. Επόμενος στόχος είναι η διάκριση στο Μπακού, όπου θα αγωνιστώ στο σύνθετο ατομικό, κάνοντας πρόβα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γλασκώβης».

Η Μιλλούση ήταν η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια της διοργάνωσης (γεννήθηκε 4/5/1984), με διαφορά τριών ετών από τις αμέσως επόμενες. Αναφερόμενη σε αυτή την παράμετρο, είπε: «Φυσικά είναι ‘παράσημο’ για μένα το ότι συνεχίζω να βρίσκομαι σε υψηλό επίπεδο έπειτα από τόσα χρόνια καριέρας. Για μένα, η επιστροφή μου σ’ έναν τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έπειτα από τρία χρόνια, ισοδυναμούσε από μόνη της με νίκη. Η πρόκριση στην οκτάδα των φιναλίστ ήταν μεγάλη υπόθεση για μένα. Είναι πολύ όμορφο το να βλέπεις όλες τις υπόλοιπες αθλήτριες να σε αντιμετωπίζουν με σεβασμό και θαυμασμό. Όταν πλησίαζα στη δοκό για προθέρμανση, έκαναν στην άκρη για να ανέβω. Μετά τον τελικό, η Ρουμάνα νικήτρια ήρθε για να μου δώσει συγχαρητήρια, αν και συνήθως οι ηττημένες συγχαίρουν τη νικήτρια. Οι νεότερες με βλέπουν ως μια ξεχωριστή περίπτωση και αυτό με γεμίζει χαρά».

Αυλαία με δύο μετάλλια…

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονπελιέ έκλεισε λοιπόν με δύο μετάλλια και συνολικά τρεις τελικούς για την Ελλάδα, επίτευγμα που ήρθε μέσα από δύσκολες συνθήκες, όπως τόνισε ο υπεύθυνος προπονητής της Εθνικής ανδρών, Δημήτρης Ράφτης: «Η συνολική μας εμφάνιση ήταν πάρα πολύ καλή για τα παιδιά της Εθνικής ανδρών. Στο έδαφος ο Κοσμίδης έμεινε εκτός τελικού όπως όλα τα φαβορί, επειδή το ταπί ήταν καινούργιο και αυτό οδήγησε τους πάντες σε λάθη. Στον πλάγιο ίππο ο Κόλλιας απέκτησε την πρώτη του εμπειρία και έχει πολλά να δώσει στο μέλλον. Στους κρίκους ο Πετρούνιας έσκισε. Στο μονόζυγο ο Μάρας πήρε άλλο ένα μετάλλιο, ενώ στο σύνθετο ατομικό ο Ηλιόπουλος ήταν άψογος και έβγαλε χωρίς πτώση και τα έξι όργανα. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια, όπως βέβαια και στα κορίτσια της Εθνικής γυναικών».

Ειδικά για τον πρωταθλητή Ευρώπης Λευτέρη Πετρούνια, τόνισε: «Περιμέναμε εδώ και χρόνια να δεχθούν ότι είναι ο καλύτερος στον κόσμο στους κρίκους. Πιο πολύ είμαι χαρούμενος επειδή από εδώ και πέρα οι κριτές θα τον βλέπουν διαφορετικά και αυτό μας δίνει άλλον αέρα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γλασκώβης. Είχε παρατραβήξει το θέμα με την άδικη αντιμετώπιση που είχε στα προηγούμενα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια. Είναι δύσκολο να σε αποδεχθούν σε διεθνές επίπεδο, αλλά αφού το κατάφερε, τώρα τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα γι’ αυτόν».

Για τον Βλάση Μάρα είπε: «Ο κοιμώμενος γίγαντας ξύπνησε! Άξιζε το μετάλλιο και θα μπορούσε να πάρει το χρυσό. Τώρα θα φορτσάρουμε και πάμε για όλα ή τίποτα. Έτσι πρέπει να σκέφτεται. Δεν χρειάζεται άλλωστε να αποδείξει κάτι. Μαζί μεγαλώσαμε, μαζί ζήσαμε τόσες και τέτοιες επιτυχίες που δεν φανταζόμουν ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα».

Στο τέλος πρόσθεσε: «Από την αρχή της χρονιάς όλοι οι προπονητές κάνουμε τους εθελοντές, όπως και οι αθλητές, αλλά αυτό πρέπει επιτέλους να αλλάξει. Χωρίς μισθούς, με ανύπαρκτη υλικοτεχνική υποδομή και με ανύπαρκτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφού έχουμε εθελοντή γιατρό και δεν υπάρχει φυσιοθεραπευτής, είχαμε συνολικά τρεις τελικούς και δύο μετάλλια! Την ίδια στιγμή, η Γερμανία δεν υπήρχε πουθενά στα μετάλλια. Αυτοί έχουν τα πάντα, υποδομές, χρήμα, υποστήριξη, αλλά δεν πέτυχαν τίποτα. Εμείς, με το τίποτα πετύχαμε τα πάντα! Ας το δουν αυτοί που πρέπει και ας πάρουν επιτέλους τις σωστές αποφάσεις».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024