Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν νιώθεις πλέον «πεταλούδες στο στομάχι»; Ε, και;

Δεν νιώθεις πλέον «πεταλούδες στο στομάχι»; Ε, και;

Αννιώ Παυλοπούλου Κάποτε τον έβλεπες και η καρδούλα σου χτυπούσε δυνατά. Κάποτε περνούσατε σαββατοκύριακα ολόκληρα γυμνοί στο κρεβάτι κάνοντας μαραθωνίους σεξ. Κάποτε στέλνατε δεκάδες ερωτικά μηνύματα την ημέρα ακόμη και ώρα πριν το ραντεβού σας. Κάποτε…ήμουνα πουλί και με αγαπήσανε πολλοί. Ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα με μια ψυχραιμία και όχι με την προκατάληψη ότι ή […]

Αννιώ Παυλοπούλου

Κάποτε τον έβλεπες και η καρδούλα σου χτυπούσε δυνατά. Κάποτε περνούσατε σαββατοκύριακα ολόκληρα γυμνοί στο κρεβάτι κάνοντας μαραθωνίους σεξ. Κάποτε στέλνατε δεκάδες ερωτικά μηνύματα την ημέρα ακόμη και ώρα πριν το ραντεβού σας. Κάποτε…ήμουνα πουλί και με αγαπήσανε πολλοί.
Ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα με μια ψυχραιμία και όχι με την προκατάληψη ότι ή θα λιώνουμε στον έρωτα ή ο γάμος μας είναι άχρωμος και ξενέρωτος. Όλα έχουν τη διάρκεια και το λόγο τους που συμβαίνουν τη στιγμή που συμβαίνουν.
Έρευνες έχουν δείξει ότι μεγάλο ποσοστό πρόσφατα παντρεμένων γυναικών, εκδηλώνουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα είδος κατάθλιψης κυρίως γιατί είχαν φανταστεί κάτι άλλο από αυτό που βιώνουν. Στην πραγματικότητα, είχαν πλάσει στο μυαλό τους μια εικονική πραγματικότητα, ένα παραμυθένιο σκηνικό. Όμως, αδυνατούν να αντιληφθούν ότι αυτό είναι το περίεργο και όχι το ότι το παραμύθι δεν υπάρχει.
Είναι ανούσιο και πραγματικά βλαβερό για τη σχέση σας να αγχώνεσαι και να δημιουργείς αρνητικό κλίμα επειδή πλέον μπορείς να κάθεσαι στον καναπέ χωρίς να αγγίζεις τα χέρια του αγαπημένου σου. Είναι σαν εσύ η ίδια να σπείρεις ζιζάνια στο γάμο σου και να διαμορφώνεις αρνητικό κλίμα χωρίς ουσιαστική αιτία.
Η μετάβαση από την παθιασμένη αγάπη σε αυτό που οι ερευνητές ονομάζουν «συντροφική αγάπη» είναι φυσιολογική και αποτελεί την υγιή εξέλιξη των ερωτικών σχέσεων. «Η παθιασμένη αγάπη είναι η κινητήριος δύναμη, αυτή που κινητοποιεί το ζευγάρι να οικοδομήσει μια γερή και σταθερή σχέση» επισημαίνει η καθηγήτρια ψυχολογίας Sonja Lyubomirsky. « Είναι άδικο να βασανίζουμε τον εαυτό μας και τον σύντροφο μας με εμμονικές συμπεριφορές μετρώντας πόσες φορές κάναμε σεξ αυτήν την εβδομάδα και πόσες όταν είχαμε πρωτογνωριστεί. Η ευτυχία έχει πολλά πρόσωπα και πολλές παραμέτρους. Ας επενδύσουμε το χρόνο και τη διάθεση μας στο να τις ανακαλύψουμε παρά στο να γκρινιάζουμε και να κυνηγάμε φαντάσματα».
Αφέσου στη χαρά και την ασφάλεια της αγάπης και απόλαυσε όλα όσα προσφέρει ένας ισορροπημένος γάμος χωρίς συγκρίσεις και υπερβολικά άγχη.

gamos.gr

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024