Παρασκευόπουλος: Η ρύθμιση δεν εισάγει απόλυση κρατουμένου
Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'. Σε παρέμβασή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος προσπάθησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από την αντιπολίτευση για την επίμαχη διάταξη που αφορά ισοβίτες με αναπηρία, λέγοντας ότι η ρύθμιση δεν εισάγει απόλυση κρατουμένου, αλλά έναν διαφορετικό τρόπο έκτισης της ποινής. Το βράδυ η ονομαστική ψηφοφορία. Παρακολουθήστε τη συζήτηση ζωντανά.
Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’, η ψηφοφορία του οποίου αναμένεται το βράδυ της Παρασκευής.
Σύντομη παρέμβαση έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από την αντιπολίτευση για την επίμαχη διάταξη που αφορά βαρυποινίτες κρατούμενους με αναπηρία πάνω από 80%, μετά από δέκα χρόνια στις φυλακές, οι οποίοι θα εκτίουν το υπόλοιπο της ποινής τους με κατ’ οίκον περιορισμό, φορώντας το ηλεκτρονικό βραχιολάκι.
«Η ρύθμιση δεν εισάγει απόλυση κρατουμένου, αλλά έναν διαφορετικό τρόπο έκτισης ποινής, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κρατουμένου με αναπηρία» επανέλαβε ο κ. Παρασκευόπουλος και επισήμανε ότι «σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται οποιοσδήποτε εξαγνισμός, ούτε μειώνεται η μομφή που έχει αποταθεί στους καταδικασθέντες από το δικαστήριο».
Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι εκφράζει τον βαθύ σεβασμό του προς τα θύματα της τρομοκρατίας σημειώνοντας: «Όλα τα θύματα από βίαιες πράξεις είναι άξια σεβασμού».
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί του συγκεκριμένου άρθρου.
Οι συγγενείς θυμάτων τρομοκρατίας χαρακτηρίζουν τη διάταξη φωτογραφική για τον καταδικασμένο για την 17Ν Σάββα Ξηρό, ο οποίος είναι ανάπηρος σε ποσοστό 98%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπαρτσελόνα – Εσπανιόλ 4-1: «Τεσσάρα» στο καταλανικό ντέρμπι κι «άλμα» τίτλου οι «Μπλαουγκράνα»
- Λίβερπουλ – Φούλαμ 2-0: «Κλείδωσαν» τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο οι «κόκκινοι»
- Λονδίνο: Τουλάχιστον 212 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Palestine Action
- Σαν Πάουλι – Μπάγερν Μονάχου 0-5: Παράσταση για ένα ρόλο
- Δεν κάνει βήμα πίσω ο Νετανιάχου – «Το Ισραήλ θα συνεχίσει να πολεμά το Ιράν»
- Θεσσαλονίκη: Ως ανθρωποκτονία ερευνάται ο θάνατος άνδρα, η σορός του οποίου εντοπίστηκε στην Ευκαρπία