Συνάντηση Ντράγκι – Βαρουφάκη στην Ουάσινγκτον για τις διαπραγματεύσεις
Το θέμα της επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές ήταν το κυρίαρχο στην ατζέντα της συνάντησης που είχε την Παρασκευή στην Ουάσινγκτον ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
Το θέμα της επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές ήταν το κυρίαρχο στην ατζέντα της συνάντησης που είχε την Παρασκευή στην Ουάσινγκτον ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
Ο κ. Ντράγκι επεσήμανε ότι ο κύριος στόχος πρέπει να είναι η άμεση επίτευξη συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές της και να επιστρέψει η ελληνική οικονομία στην ανάπτυξη.
Η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα, και όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως ο κ. Ντράγκι τόνισε ότι επιθυμεί να υπάρξει σύντομα μια συμφωνία, «η οποία θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη».
Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Βαρουφάκης μετά το τέλος της συνάντησης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είχαμε μία συνάντηση μίας ώρας με τον κ. Ντράγκι. Μιλήσαμε για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί στη διαδρομή προς την 24η Απριλίου. Ο κ. Ντράγκι επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά το προσωπικό ενδιαφέρον του και το ενδιαφέρον της ΕΚΤ να βρεθεί μία λύση για να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ινδία: Καταργεί από Δευτέρα τα ανώτατα όρια στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων εσωτερικού
- Τι λένε οι αναλυτές για την επίθεση του Ιράν στη βάση Ντιέγκο Γκαρσία
- Ο Τραμπ έδωσε διορία στο Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ ή θα χτυπήσει εργοστάσια παραγωγής ενέργειας
- ΠΟΥ: Περισσότεροι από 60 νεκροί εξαιτίας πλήγματος σε κέντρο υγείας στο Νταρφούρ του Σουδάν
- Το Ιράν υποστηρίζει ότι «καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής» – Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τους εχθρούς μας λέει ο Νετανιάχου
- Σαρωτική η Έβερτον με Τσέλσι (3-0), βαθμός «ανάσα» για τη Λιντς με Μπρέντφορντ (0-0)


