Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τη μνήμη του ποιητή Ρούπερτ Μπρουκ τιμά η Σκύρος

Τη μνήμη του ποιητή Ρούπερτ Μπρουκ τιμά η Σκύρος

Εκατό χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 23 Απριλίου, από τον θάνατο του Ρούπερτ Μπρουκ στη Σκύρο και η Βρετανική Πρεσβεία σε συνεργασία με το Δήμο Σκύρου τιμούν τη μνήμη του μεγάλου αγγλου ρομαντικού ποιητή με μια σειρά επετειακών εκδηλώσεων στο νησί.

Εκατό χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 23 Απριλίου, από τον θάνατο του Ρούπερτ Μπρουκ στη Σκύρο και η Βρετανική Πρεσβεία σε συνεργασία με το Δήμο Σκύρου τιμούν τη μνήμη του μεγάλου αγγλου ρομαντικού ποιητή με μια σειρά επετειακών εκδηλώσεων στο νησί.

Σήμερα θα διεξαχθεί τελετή μνήμης από τον Εφημέριο της Αγγλικανικής Εκκλησίας στην Αθήνα Μάλκομ Μπράντσο στον τάφο του Ρούπερτ Μπρουκ στον Όρμο Τρεις Μπούκες. Κατά την τελετή θα πραγματοποιηθεί ανάγνωση ποιημάτων του και θα κατατεθούν στεφάνια στη μνήμη του από τον βρετανό πρέσβη Τζων Κίττμερ, τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κ.Μπακογιάννη, τον αντιπεριφερειάρχη Φ.Σπανό, τον δήμαρχο Σκύρου Μ.Χατζηγιαννάκη, τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Φίλων Ρούπερτ Μπρουκ από το Λονδίνο Νιλ Μέιμπιν καθώς από εκπροσώπους διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα.

Καθώς ο Ρούπερτ Μπρουκ είχε καταταγεί και υπηρετούσε στο Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό πριν το θάνατό του, στην τελετή μνήμης θα παρευρεθεί επίσημο άγημα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και μέλος της μπάντας για να αποδώσουν τιμή στη μνήμη του.

Την ίδια μέρα, στις 23 Απριλίου το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια οπτικοακουστικής έκθεσης με τίτλο «Ρούπερτ Μπρουκ στη Σκύρο: ένας Άγγλος ποιητής σε μια γωνία του Αιγαίου», που θα φιλοξενηθεί στο χώρο του θεάτρου στο Δημοτικό Σχολείο της Σκύρου και θα παραμείνει ανοιχτή έως 1 Σεπτεμβρίου 2015 με ελεύθερη είσοδο.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τη Βρετανική Πρεσβεία και το Δήμο Σκύρου και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ανάμεσα στα εκθέματα περιλαμβάνεται σπάνιο φωτογραφικό και ηχητικό υλικό από το ιστορικό αρχείο του Πολεμικού Μουσείου του Λονδίνου, του Συλλόγου Φίλων Ρούπερτ Μπρουκ και της Επιτροπής Στρατιωτικών Κοιμητηρίων της Βρετανικής Κοινοπολιτείας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο ρομαντικό κόσμο της ποίησης του Ρούπερτ Μπρουκ και ταυτόχρονα ναπεριηγηθούν στις ιστορικές πτυχές του Μεγάλου Πολέμου, από τη Μάχη της Καλλίπολης μέχρι το Μακεδονικό Μέτωπο, εστιάζοντας στα γεγονότα που οδήγησαν σε ριζικές αλλαγές στον Ευρωπαϊκό χάρτη.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Ρούπερτ Μπρουκ και αποτελεί μέρος μίας σειράς εκδηλώσεων μνήμης για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο που προγραμματίζει η Βρετανική Πρεσβεία για την περίοδο 2015-2018 στην Ελλάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024