«Καμπανάκι» της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη φτώχεια στη Ρωσία
Η Ρωσία κινδυνεύει με «σημαντική αύξηση» της φτώχειας καθώς η πρώτη ύφεση της χώρας τα τελευταία έξι χρόνια οδηγεί εκατομμύρια κατοίκους στην ανέχεια, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.
Η Ρωσία κινδυνεύει με «σημαντική αύξηση» της φτώχειας καθώς η πρώτη ύφεση της χώρας τα τελευταία έξι χρόνια οδηγεί εκατομμύρια κατοίκους στην ανέχεια, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.
Το ποσοστό των φτωχών, που αφορά όσους ζουν με λιγότερα από 5 δολάρια την ημέρα, μπορεί να αυξηθεί σε 14,2% φέτος και του χρόνου, σε σύγκριση με 11,2% που ήταν το 2014, ανέφερε σε έκθεσή του ο διεθνής οργανισμός.
Η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει ότι η ύφεση στη Ρωσία φέτος αναμένεται να φτάσει το 3,8%.
«Μπορεί να απειλούνται τα επιτεύγματα της Ρωσίας για την τελευταία δεκαετία που αφορούν τη μείωση της φτώχειας» και «η Ρωσία έχει περιορισμένη δημοσιονομική ικανότητα να προστατέψει τους πιο ευάλωτους» διαπιστώνει.
Οι εξελίξεις αυτές αποτελούν πρόβλημα για τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος τα 15 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία κατάφερε να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο του πληθυσμού. Τώρα η ευημερία αυτή απειλείται καθώς τα διαθέσιμα εισοδήματα και η κατανάλωση μειώνονται λόγω της βουτιάς 46% που σημείωσε πέρυσι το ρούβλι στις διεθνείς αγορές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δωρεάν εργαλεία AI σε φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων από την Google
- Η βαθμολογία της Super League μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ
- Bundesliga: Ασταμάτητη με νέα «πεντάρα» η Μπάγερν Μονάχου – Γκολ και ασίστ με την Άουγκσμπουργκ ο Γιαννούλης (vids)
- Σκάνδαλο στην Ιταλία: Έρευνα για Gucci, Prada, Givenchy και άλλους οίκους για εκμετάλλευση εργατών
- Εργατικό δυστύχημα στο εργοτάξιο του Ελληνικού – Η ανακοίνωση της εταιρείας
- Ολυμπιακός – ΟΦΗ 3-0: Πρωταθλητής χειμώνα με Ελ Κααμπί! (vid)
