Μετά την GLE Coupe η οποία συστήθηκε στις αρχές της χρονιάς στην έκθεση του Detroit οι Γερμανοί φαίνεται να επενδύουν ολοένα και περισσότερο στα coupe SUV συμπεριλαμβάνοντας στα σχέδια τους μια αντίστοιχη έκδοση της GLC η οποία, από τα τέλη της χρονιάς θα αντικαταστήσει την GLK.

Η GLC Coupe αναμένεται λίγο αργότερα και θα υιοθετήσει μια αναλόγως δυναμική αισθητική με την GLE Coupe σε πιο συμπαγείς, βέβαια, διαστάσεις με την Mercedes-Benz να δημοσιοποιεί ένα αντίστοιχο σκίτσο δίνοντας το πρώτο δείγμα γραφής της.

Το κυρίαρχο στοιχείο θα είναι η coupe λογικής οροφή, ενώ αναμένεται να υιοθετηθεί μια τετραθέσια διάταξη στο εσωτερικό της προκειμένου να προσφέρει την απαραίτητη άνεση με δεδομένη και το χαμηλό ύψος της οροφής, ενώ τα καθίσματα τόσο των συνεπιβατών όσο και του οδηγού θα τοποθετηθούν χαμηλότερα.

Όπως και η «απλή» GLC έτσι και η Coupe έκδοσή της θα έχει ως αφετηρία την αρχιτεκτονική της C-Class η οποία κατασκευάζεται σε μεγάλο ποσοστό από αλουμίνιο εξασφαλίζοντας τη διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα.

Σε επίπεδο κινητήρων η GLC Coupe αναμένεται να εξοπλίζεται με τους τελευταίας γενιάς τετρακύλινδρους κινητήρες diesel και βενζίνης της γερμανικής φίρμας, ενώ από την γκάμα δεν θα λείψουν και εκδόσεις με την υπογραφή του Affalterbach.

Η πιο πρόσιτη AMG έκδοση αναμένεται να ακολουθήσει τα χνάρια της C 450 AMG-Sport και να εξοπλίζεται με τον ίδιο V6 των 3,0 λίτρων με ισχύ 367 ίππων.

Στην κορυφή της γκάμας αναμένεται να βρεθεί η GLC 63 AMG η οποία θα αναλάβει να αντιμετωπίσει την επίσης επικείμενη BMW Χ4 Μ φιλοξενώντας στα σπλάχνα της των V8 με χωρητικότητα 4,0 λίτρων ο οποίος προσφέρεται σε δύο εκδοχές ισχύος 476 και 510 ίππων.

Από τις εκδόσεις της νέας GLC Coupe κάθε άλλο παρά μπορεί να αποκλειστεί μια plug-in υβριδική έκδοση στα πρότυπα της αντίστοιχης C 350e που παρουσιάστηκε, τον Ιανουάριο στο Detroit και η οποία εμφανίζει τιμές κατανάλωσης καυσίμου της 2,1 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 48 γρ./χλμ.

auto.in.gr