Φοροαπαλλαγή των αγροτικών επιδοτήσεων ζητούν «γαλάζιοι» βουλευτές
Την απαλλαγή από τη φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων και αποζημιώσεων ζητούν 12 βουλευτές της ΝΔ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.
Την απαλλαγή από τη φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων και αποζημιώσεων ζητούν 12 βουλευτές της ΝΔ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.
Οι βουλευτές ζητούν να ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση ενόψει της υποβολής φορολογικών δηλώσεων από τους αγρότες για εισοδήματα του 2014, επισημαίνοντας ότι «από την 01.01.2014, το φορολογητέο εισόδημα των παραγωγών θα προσδιορίζεται με λογιστικό τρόπο και θα φορολογείται χωρίς αφορολόγητο, από το πρώτο ευρώ. Για τον προσδιορισμό του εισοδήματος, εκτός των τιμολογίων αγοράς και πώλησης, θα συνυπολογίζονται και οι κοινοτικές αποζημιώσεις και ενισχύσεις (άμεσες ενισχύσεις, εξισωτικές αποζημιώσεις, ποιοτικά πριμ κ.ά.).
Με αυτόν τον τρόπο, το ύψος του καθαρού γεωργικού εισοδήματος, που φορολογείται, αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, με συνέπεια την υπέρμετρη διόγκωση της τελικής φορολογικής επιβάρυνσης».
Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Κώστας Τσιάρας, Γιώργος Κασαπίδης, Θόδωρος Καράογλου, Κώστας Σκρέκας, Χρήστος Μπουκώρος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Γιώργος Στύλιος, Μάριος Σαλμάς, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Τιμολέων Κοψαχείλης και Κώστας Τζαβάρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πλεόνασμα δεξιοτήτων βλέπει το ΔΝΤ στην Ελλάδα – Εργαζόμενους με ταλέντα έχουμε, καλές δουλειές δεν έχουμε
- Τέμπη: Διήμερες καταλήψεις στα σχολεία και κάλεσμα στο συλλαλητήριο
- Μόρις: «Ίσως έχουμε το πιο βαθύ ρόστερ στην Euroleague από άποψη ταλέντου»
- Υπόθεση Έπσταϊν: Νοσηλεύεται μετά από απόπειρα αυτοκτονίας ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Γιάγκλαντ
- Το ΙΕΜΚ στηρίζει τον κύκλο συναυλιών «Νίκος Σκαλκώτας: Ελληνικοί Χοροί για δύο πιάνα»
- Μαζικός τάφος της Εποχής του Σιδήρου αποκαλύπτει πρωτοφανή αγριότητα κατά γυναικών και παιδιών


