Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις, 7,7 και 6,8 βαθμών, στην Παπούα Νέα Γουινέα
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,7 βαθμών σημειώθηκε στην Παπούα Νέα Γουινέα, προκαλώντας φόβους για τσουνάμι, πριν αρθεί η σχετική προειδοποίηση. Δεύτερη σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,8 βαθμών, καταγράφηκε μετά από πέντε ώρες. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, κοντά στην πόλη Ραμπούλ, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS).
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,7 βαθμών σημειώθηκε στην Παπούα Νέα Γουινέα, προκαλώντας φόβους για τσουνάμι, πριν αρθεί η σχετική προειδοποίηση. Δεύτερη σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,8 βαθμών, καταγράφηκε μετά από περίπου πέντε ώρες.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, κοντά στην πόλη Ραμπούλ, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS).
{{{ map }}}
Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό που εδρεύει στη Χαβάη ανακοίνωσε ότι «είναι πιθανή η εκδήλωση επικίνδυνων κυμάτων τσουνάμι στις ακτές που βρίσκονται εντός 1.000χλμ από το επίκεντρο του σεισμού κατά μήκος των ακτών της Παπούα Νέας Γουινέας και των Νήσων του Σολομώντος».
Ο συναγερμός έληξε λίγες ώρες μετά, ενώ δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Παναθηναϊκός: Χάνει και το ματς με τον ΠΑΟΚ ο Ναν
- Αστρονομική αποζημίωση πολλών δισ. δολαρίων ζητεί ο Έλον Μασκ από OpenAI και Microsoft
- Χαμενεΐ: Εγκληματίας ο Τραμπ – Δεν θα σύρουμε τη χώρα σε πόλεμο
- Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθλητικός
- Μέλπω Ζαρόκωστα: Δωρεά στο ΤΑΣΕΗ αντί στεφάνων – Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα
- Ηράκλειο: Στη ΜΕΘ γυναίκα που έπεσε από μπαλκόνι