Συστάσεις Μέρκελ για τις μεταρρυθμίσεις
Η Ελλάδα έχει κάποια ευελιξία όσον αφορά τον καθορισμό των μεταρρυθμίσεων, αλλά το γενικό πλαίσιο πρέπει να βγάζει νόημα και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των ευρωπαίων εταίρων της, τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ από το Ελσίνκι, σύμφωνα με το Reuters. Ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει, σημείωσε αυστηρά ο Φινλανδός πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι οι συνθήκες για την παροχή βοήθειας δεν πρόκειται να αλλάξουν.
Η Ελλάδα έχει κάποια ευελιξία όσον αφορά τον καθορισμό των μεταρρυθμίσεων, αλλά το γενικό πλαίσιο πρέπει να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των ευρωπαίων εταίρων της, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, από το Ελσίνκι, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
«Το ερώτημα είναι κατά πόσο μπορεί και αν τελικά η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις προσδοκίες που όλου έχουμε» συμπλήρωσε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Ελσίνκι.
«Μπορεί να υπάρξουν διαφοροποιήσεις όσον αφορά τα μέτρα τα οποία επιλέγει μια κυβέρνηση, αλλά στο τέλος το συνολικό πλαίσιο πρέπει να βγάζει νόημα» ανέφερε.
«Το είδαμε αυτό στην Ιρλανδία όταν μια νέα κυβέρνηση άλλαξε μέρη του προγράμματος. Αλλά στο τέλος η οικονομική σταθερότητα της χώρας πρέπει να αποκατασταθεί. Η Ελλάδα μιλάει με τους θεσμούς αυτήν τη στιγμή. Περιμένουμε αυτές τις συζητήσεις. Και θα περιμένουμε την αξιολόγηση από τους θεσμούς» πρόσθεσε η ίδια.
Επίσης τόνισε πως δεν της προκαλεί έκπληξη ότι η συζήτηση για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις διαρκεί τόσο πολύ, σημειώνοντας πως πάντα έτσι συνέβαινε.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η Μέρκελ επισήμανε ακόμα ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, τονίζοντας ότι η πολιτική της Γερμανίας ήταν πάντοτε προσανατολισμένη σε αυτήν την κατεύθυνση.
Ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει, τόνισε από την πλευρά του ο Φινλανδός πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι οι συνθήκες για την παροχή βοήθειας δεν πρόκειται να αλλάξουν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον θάνατο των 4 ορειβατών στα Βαρδούσια και το διπλό πένθος
- Τσέλσι – Άστον Βίλα 1-2: Ανατροπή με Γουότκινς και -3 από την κορυφή!
- Απεργία ΣΕΗ: Με ζεστό κρασί στον δρόμο, οι ηθοποιοί έκλεισαν τα θέατρα και κατέβηκαν στη Βουκουρεστίου
- Η Κρήτη «αποχαιρετά» που έχασαν τη ζωή τους στα Βαρδούσια Όρη – Συγκινητικά μηνύματα στα social media
- Νοσταλγία στο κόκκινο – Σουβενίρ από τα «ερείπια» των πρώην κομμουνιστικών κρατών
- La Liga: Η ΚΕΔ Ισπανίας παραδέχθηκε αδικίες ομάδων από τη διαιτησία