Σομαλία: Τέλος στην εισβολή ισλαμιστών σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας
Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Σομαλίας ανακατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος του ξενοδοχείου στο οποίο είχαν εισβάλει ισλαμιστές της οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ, σκοτώνοντας τους περισσότερους από τους δράστες.
Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Σομαλίας ανακατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος του ξενοδοχείου στο οποίο είχαν εισβάλει ισλαμιστές της οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ, σκοτώνοντας τους περισσότερους από τους δράστες.
«Πιστεύουμε ότι οι δράστες ήταν εννέα. Οι έξι από αυτούς σκοτώθηκαν. Τρεις μάλλον κρύβονται ακόμη στο εσωτερικό γιατί ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις από χειροβομβίδες» δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας Ισμαήλ Ολόου.
Οι αντάρτες εισέβαλαν πυροβολώντας στο δημοφιλές ξενοδοχείο Μάκα αλ Μουκάραμ του Μογκαντίσου, σκοτώνοντας τουλάχιστον δέκα ανθρώπους και παγιδεύοντας εκεί πολλούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Αργότερα, άνδρες των ειδικών δυνάμεων, που έχουν εκπαιδευτεί από Αμερικανούς, κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους του κτιρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Επίδομα Παιδιού Α21: Πότε πληρώνεται – Η ημερομηνία και τα ποσά ανά παιδί
- Τα ευχολόγια περί σεβασμού του διεθνούς δικαίου από την ΕΕ προς το Ιράν – Κουβέντα για ΗΠΑ και Ισραήλ
- Σημαντικός ο ρόλος των εθελοντών στην πολιτική προστασία
- Τα τρία «μέτωπα» του ΠΑΣΟΚ για τις υποκλοπές και το «σφυροκόπημα» του Ανδρουλάκη προς τον Μητσοτάκη
- «Λα Χέφα»: Η σύζυγος του δολοφονημένου βαρόνου ναρκωτικών Ελ Μέντσο και οι γυναίκες στο επίκεντρο των καρτέλ
- Καραλής: «Μου δίνει τεράστια δύναμη ο πατέρας μου και ο κόσμος, ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχω κάνει» (vid)



