Διαγωνισμός παιδικής αφίσας από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Διαγωνισμό παιδικής αφίσας, που θα συνοδεύει τα εκπαιδευτικά προγράμματα της περιόδου 2015-2016 διοργανώνει, για τρίτη χρονιά, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Φέτος, πρωταγωνιστής της αφίσας είναι το μαρμάρινο κεφάλι ενός κυκλαδικού ειδωλίου (2800-2300 π.Χ.). Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά ηλικίας 6 ώς 12 ετών.
Διαγωνισμό παιδικής αφίσας, που θα συνοδεύει τα εκπαιδευτικά προγράμματα της περιόδου 2015-2016 διοργανώνει για τρίτη χρονιά το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
Πρωταγωνιστής της αφίσας φέτος είναι το μαρμάρινο κεφάλι ενός κυκλαδικού ειδωλίου (2800-2300 π.Χ.). Στο πρόσωπο ξεχωρίζει η μύτη, όμως τα παιδιά μπορούν να του φορέσουν καπέλο, γυαλιά, μάσκα, να το μεταμορφώσουν στον αγαπημένο τους υπερήρωα ή να το στολίσουν με διάφορα χρώματα και σχήματα.
Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά ηλικίας 6 ώς 12 ετών. Μοναδικός περιορισμός είναι να μην ξεχάσουν να γράψουν το όνομά τους δίπλα στο έργο τους.
Φέτος θα αναδειχθούν 30 νικητές για τα 30 χρόνια του Μουσείου. Τα 30 έργα θα πρωταγωνιστούν στην αφίσα των προγραμμάτων που ξεκινούν το Σεπτέμβριο. Τα παιδιά με τα 30 καλύτερα έργα θα κερδίσουν δωρεάν συμμετοχή σε εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο.
Οδηγίες συμμετοχής στον διαγωνισμό
1. Μπες στο cycladic.gr NEA
2. Εκτύπωσε το σχέδιο σε Α4
3. Χρωμάτισε το κεφάλι όπως σου αρέσει
4. Στείλε το έργο σου & τη φόρμα συμμετοχής ταχυδρομικά
Τα έργα πρέπει να σταλούν ή να παραδοθούν έως την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 στη διεύθυνση:
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4, 10674 Αθήνα
Υ/Ο: Τμήμα Επικοινωνίας & Ανάπτυξης
- Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν ό,τι υλικά θέλουν: ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, τέμπερες, χαρτιά για κολάζ, κλπ.
- Απαραίτητη η συμπλήρωση και αποστολή της φόρμας συμμετοχής.
- Οι 30 νικητές θα αναδειχθούν από επιτροπή του Μουσείου και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Μουσείου στις 15 Ιουλίου 2015.
- Σε περίπτωση συμμετοχής στο διαγωνισμό ως σχολική ομάδα, απαιτείται όνομα και κινητό τηλέφωνο του υπεύθυνου εκπαιδευτικού.
- Στόχος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης είναι να δημιουργήσει ένα μεγάλο αρχείο από τις ζωγραφιές των παιδιών με τις οποίες θα διακοσμήσει τα εργαστήρια των Παιδικών Προγραμμάτων. Για το λόγο αυτό δεν θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής των έργων. Επιπλέον, τα έργα μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε άλλες εφαρμογές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γεννήσεις: Κατάρρευση την τελευταία 20ετία – Χαμηλά εισοδήματα και στεγαστική κρίση ανάμεσα στις αιτίες
- Μήπως οι γυναίκες είναι αυτές που κινούν τα νήματα στην Οδύσσεια;
- Ρόδρι: «Ο Λαμίν Γιαμάλ πρέπει να ηρεμήσει το άγχος του»
- Τα «αόρατα» σκυλάκια των καταφυγίων: Ψυχές που καρτερούν μια ζεστή αγκαλιά
- Κρήτη: Τροχαίο με νεκρό μοτοσικλετιστή στον ΒΟΑΚ – Η μηχανή του συγκρούστηκε με βαν
- Σίνερ για την κατάκτηση του Wimbledon: «Αυτός ο τίτλος σημαίνει πολλά, πέρασα μία δύσκολη περίοδο»
- Ισαίος: Η γέφυρα μεταξύ Λυσία και Δημοσθένη
- Κάτω Αχαΐα: Πυροβόλησαν στο κεφάλι νεαρό με αεροβόλο όπλο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442