Reuters: Αποφυγή ελληνικού ατυχήματος επιθυμεί η Γερμανία
Η Γερμανία θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε την Τετάρτη ανώτατος Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. «Η Γερμανία θα κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι η διαδικασία θα παραμείνει εντός τροχιάς» είπε σε ερώτηση περί συζήτησης για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ από ατύχημα.
Η Γερμανία θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει μια έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, δήλωσε την Τετάρτη ανώτατος Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Σε ερώτηση περί συζήτησης για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ από ατύχημα, ο αξιωματούχος είπε: «Η Γερμανία θα κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι η διαδικασία θα παραμείνει εντός τροχιάς».
Ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε επίσης ότι οι συζητήσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς την Δευτέρα ήταν δύσκολες και επανέλαβε ότι βάσει των διαπραγματεύσεων για την Ελλάδα παραμένει η απόφαση του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου.
Τέλος, πρόσθεσε ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δεν θα είχε αντίρρηση αν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ επιθυμεί να κλείσει συνάντηση για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σομαλιλάνδη: Οποιαδήποτε παρουσία του Ισραήλ θα θεωρηθεί στόχος, προειδοποιούν οι Χούθι
- Ισημερινός: Ενοπλοι σκότωσαν έξι ανθρώπους σε πλαζ, ανάμεσά τους κορίτσι 2 ετών
- Κόσοβο: Νίκη Κούρτι στις βουλευτικές εκλογές – Μεγάλες πιθανότητες σχηματισμού κυβέρνησης
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Νεύρα στο Αιγαίο
- Σίγουρος ο Κριστιάνο Ρονάλντο: «Αν δεν έχω τραυματισμούς, θα φτάσω σίγουρα τα 1.000 γκολ»
- Βρετανία: Καμία νέα γεώτρηση στη Βόρεια Θάλασσα – Ιστορική κατάρρευση για τη Βρετανία