Μάρδας: Ο προϋπολογισμός δεν βρίσκεται πολύ πίσω από τους στόχους
Η εκτέλεση του προϋπολογισμού δεν βρίσκεται «πολύ πίσω από τους στόχους», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας. Τόνισε ότι παρά τη μείωση εσόδων τον Ιανουάριο, τα έσοδα του Φεβρουαρίου ήταν «πολύ καλύτερα» χάρη στην καταβολή του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ.
Η εκτέλεση του προϋπολογισμού δεν βρίσκεται «πολύ πίσω από τους στόχους», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.
Ο κ. Μάρδας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως παρά τη μείωση εσόδων που καταγράφηκε τον Ιανουάριο, τα έσοδα του Φεβρουαρίου ήταν «πολύ καλύτερα» χάρη στην καταβολή του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ.
Διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να συναντηθεί με τα τεχνικά κλιμάκια, αλλά οι επαφές θα γίνουν σε επίπεδο γενικών διευθυντών.
Ερωτηθείς για τυχόν μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για την είσπραξη ή την εξοικονόμηση πόρων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως οι όποιες περικοπές δεν θα πλήξουν την ελληνική κοινωνία, αλλά θα έχουν ως στόχο την περιστολή της σπατάλης.
Παράλληλα, ο κ. Μάρδας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αναζήτησης κεφαλαίων μέσω έκδοσης ομολόγων, αποσαφηνίζοντας, όμως, πως ακόμα δεν έχουν γίνει σχετικές μελέτες ή εκτιμήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η άνοιξη μας ανοίγει την όρεξη;
- Καιρός: Νέας άνοδος της θερμοκρασίας την Τετάρτη – Πού θα δείξει 26αρια
- Στο… ρελαντί η ανανέωση των αθηναϊκών συγκοινωνιών
- Αξιοποίηση δασικών εκτάσεων υπό προϋποθέσεις
- Ενοίκια: Τριπλή ενίσχυση φέτος για 50.000 δημόσιους λειτουργούς
- «Σ’ αγαπώ, πατέρα, αλλά μισώ όσα εκπροσωπείς»: Από την ελίτ στον IRA η «περήφανα ένοχη» Ρόουζ Ντάγκντεϊλ

