Τιμές σε διαπρεπείς γυναίκες από τη Βουλή
Εκδήλωση στην Ολομέλεια οργάνωσε η Βουλή, με πρωτοβουλία της προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου και της αντιπροέδρου Δέσποινας Χαραλαμπίδου, για να τιμήσει γυναίκες που έχουν διακριθεί στον αγώνα για ελευθερία, Δημοκρατία, δικαιοσύνη, δικαιώματα, αξιοπρέπεια.
Εκδήλωση στην Ολομέλεια οργάνωσε η Βουλή, με πρωτοβουλία της προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου και της αντιπροέδρου Δέσποινας Χαραλαμπίδου, για να τιμήσει γυναίκες που έχουν διακριθεί στον αγώνα για ελευθερία, Δημοκρατία, δικαιοσύνη, δικαιώματα, αξιοπρέπεια.
Η Βουλή τίμησε – παραδίδοντας αναμνηστικά και προσφέροντας το βήμα της Ολομέλειας – γυναίκες που διαπρέπουν στους τομείς της ενασχόλησής τους, αποτελούν παραδείγματα στον αγώνα για την ανθρώπινη και γυναικεία αξιοπρέπεια και προσφέρουν στην κοινωνία.
Τιμήθηκαν η Αλίκη Γιωτοπούλου – Μαραγκοπούλου, πρόεδρος του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Αγγελική Θάνου αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, η Ειρήνη Γιαναδάκη, πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, η Μαρία Καλλέργη, θύμα βασανιστηρίων της Χούντας, η καθηγήτρια Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Πέπη Ρηγοπούλου – η οποία κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου βρισκόταν στην πύλη όταν την ισοπέδωσε το τανκς της Χούντας – οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, δια της Δήμητρας Μανώλη, η Ντοα αλ Τζαμέλ – η οποία διέσωσε δύο βρέφη σε ναυάγιο πλοίου που μετέφερε μετανάστες – οι δασκάλες στα σχολεία των φυλακών, δια της Αναστασίας Πέππα, η ιατρός Βάσω Βασιλείου, ως εκπρόσωπος των ιατρείων και φαρμακείων αλληλεγγύης, η Σουχάμ Χαμί Οτμάν εκπρόσωπος των γυναικών από το Κομπάνι, η Σοφία Κουκούλη μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Νομικών Εμπειρογνωμόνων στον τομέα ισότητας των φύλων και η αγωνίστρια της Αντίστασης Μπέττυ Βακαλοπούλου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το Ιράν έχει σχέδιο μετάβασης σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ο θάνατος του Χαμενεΐ
- Ηρακλής: Στάση φόρος τιμής στο μνημείο των Τεμπών πριν την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη (vid+pics)
- ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-3: «Ερυθρόλευκο» και αυτό το ντέρμπι
- Κατάρ: Οκτώ άτομα τραυματίστηκαν, ένα είναι σε κρίσιμη κατάσταση, λέει το υπουργείο Εσωτερικών
- Ο Νετανιάχου καλεί τους Ιρανούς να «ανατρέψουν το καθεστώς» της Τεχεράνης
- Ολυμπιακός: Θερμή υποδοχή στην αποστολή του στις Σέρρες (vid)