Στο 7% αναθεωρήθηκε η πρόβλεψη για την ανάπτυξη της Κινάς το 2015
Στο 7%, από 7,5% αναθεωρήθηκε η πρόβλεψη για την οικονομική ανάπτυξη της Κινάς το 2015 από την ίδια τη κυβέρνηση της ασιατικής χώρας. Ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κεκιάνγκ μιλώντας σήμερα Πέμπτη στην ετήσια σύνοδο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου αναφέρθηκε σε σειρά προκλήσεων για την οικονομία της Κίνας, οι οποίες περιλαμβάνουν την αδύναμη ανάπτυξη των επενδύσεων, τις αποπληθωριστικές πιέσεις και την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα.
Στο 7%, από 7,5% αναθεωρήθηκε η πρόβλεψη για την οικονομική ανάπτυξη της Κινάς το 2015 από την ίδια τη κυβέρνηση της ασιατικής χώρας.
Ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κεκιάνγκ μιλώντας σήμερα Πέμπτη στην ετήσια σύνοδο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου αναφέρθηκε σε σειρά προκλήσεων για την οικονομία της Κίνας, οι οποίες περιλαμβάνουν την αδύναμη ανάπτυξη των επενδύσεων, τις αποπληθωριστικές πιέσεις και την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα.
«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα με αποφασιστικότητα», δήλωσε, προσθέτοντας ότι ο νέος στόχος για ανάπτυξη 7% ισορροπεί μεταξύ του «αναγκαίου και του εφικτού».
Ο Κεκιάνγκ είπε ότι η Κίνα θα προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά της, όπως π.χ. η ευρύτερη χρήση της καθαρής ενέργειας, αλλαγές στον ΦΠΑ, αυστηρότερο έλεγχο στο χρέος των τοπικών κυβερνήσεων και καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.
Σημειώνεται πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει πως η κινεζική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 6,8% το 2015 και κατά 6,3% το 2016.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Χρήστος Πολίτης στήριζε οικονομικά άπορους ηθοποιούς, όπως αποκάλυψε ο Σπύρος Μπιμπίλας
- Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν την επίθεση στη Συρία με βίντεο
- Το respect του ΛεΜπρόν στην «υπόκλιση» του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Είναι τιμή μου να παίζω κόντρα σε εκείνον»
- Ανδρουλάκης σε αγρότες: Διάλογος πρέπει να γίνει αλλά με ειλικρίνεια και αποτελέσματα. Όχι νέα κοροϊδία
- Κέρκεζ: «Ομάδα με πολλή ποιότητα ο Ολυμπιακός, κάνει πολύ καλή δουλειά ο προπονητής του»
- Ποιοι είναι οι άνθρωποι πίσω από τα τρακτέρ: Μειώνονται σε αριθμό, «γκριζάρουν» σε ηλικία οι Έλληνες αγρότες


