Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά το παγκόσμιο σοκ και την θλίψη που προκάλεσαν οι εικόνες της καταστροφής ανεκτίμητης αξίας προϊστορικών γλυπτών στο βόρειο Ιράκ, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους άρχισαν να καταστρέφουν την Πέμπτη με μπουλντόζες μνημεία της ασσυριακής εποχής στην ιστορική πόλη Νιμρούντ κοντά στη Μοσούλη.

Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά το παγκόσμιο σοκ και την θλίψη που προκάλεσαν οι εικόνες της καταστροφής ανεκτίμητης αξίας προϊστορικών γλυπτών στο Μουσείο της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους άρχισαν να καταστρέφουν την Πέμπτη με μπουλντόζες μνημεία της ασσυριακής εποχής στην ιστορική πόλη Νιμρούντ κοντά στη Μοσούλη.

Το υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων του Ιράκ ανακοίνωσε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Facebook ότι οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν επίθεση στην ιστορική πόλη Νιμρούντ αρχίζοντας να καταστρέφουν μνημεία με μπουλντόζες.

Το δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε επικαλούμενο αρχαιολόγους ότι το Ισλαμικό Κράτος καταστρέφει με εκσκαφείς ασσυριακό παλάτι που χρονολογείται τρεις χιλιάδες χρόνια πριν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr