Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΗ μετά την παραπομπή του για κακούργημα
Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, για υπόθεση απιστίας σε βάρος της επιχείρησης, αδίκημα που σχετίζεται με παράνομες αυξήσεις σε στελέχη, την περίοδο 2010 - 2012. Ο κ. Ζερβός υπέβαλε το βράδυ της Τετάρτης την παραίτησή του.
Την παραίτηση του υπέβαλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, το βράδυ της Τετάρτης και αφότου έγινε γνωστή η παραπομπή του σε δίκη με κακουργηματική κατηγορία.
Συγκεκριμένα ο κ. Ζερβός παραπέμπεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, για υπόθεση απιστίας σε βάρος της επιχείρησης, αδίκημα που σχετίζεται με παράνομες αυξήσεις σε στελέχη της ΔΕΗ.
Η υπόθεση αφορά μισθολογικές αυξήσεις σε 19 στελέχη της ΔΕΗ που εγκρίθηκαν από τον κ. Ζερβό την περίοδο 2010-2012. Οι επίμαχες αυξήσεις χορηγήθηκαν ενώ ήταν σε ισχύ νόμος που περιόριζε τις μισθολογικές αποδοχές των στελεχών Δημοσίων Επιχειρήσεων σε ποσά που δεν θα έπρεπε να υπερβαίνουν τα 5.900 ευρώ περίπου.
Οι Εφέτες του Συμβουλίου θεωρούν πως ο κατηγορούμενος παραβίασε την επίδικη νομοθεσία για τις μισθολογικές αποδοχές διευθυντικών στελεχών, προκαλώντας μείωση της περιουσίας της Επιχείρησης προς όφελος τρίτων προσώπων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Είκοσι δύο κράτη, μεταξύ των οποίων πολλά μέλη της ΕΕ, δηλώνουν «έτοιμα να συμβάλουν» για να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ
- Η ευημερία των νέων υποχωρεί και τα social media φαίνεται να ευθύνονται για αυτό
- Μπράιτον – Λίβερπουλ 2-1: Ο Γουέλμπεκ τιμώρησε τους Reds
- Λέσβος: Κτηνοτρόφοι απέκλεισαν το λιμάνι της Μυτιλήνης
- LIVE: Φούλαμ – Μπέρνλι
- Ο Αταμάν σε Χουάντσο: «Έπαιξε καταπληκτική άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο» (vid)