Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΗ μετά την παραπομπή του για κακούργημα
Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, για υπόθεση απιστίας σε βάρος της επιχείρησης, αδίκημα που σχετίζεται με παράνομες αυξήσεις σε στελέχη, την περίοδο 2010 - 2012. Ο κ. Ζερβός υπέβαλε το βράδυ της Τετάρτης την παραίτησή του.
Την παραίτηση του υπέβαλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, το βράδυ της Τετάρτης και αφότου έγινε γνωστή η παραπομπή του σε δίκη με κακουργηματική κατηγορία.
Συγκεκριμένα ο κ. Ζερβός παραπέμπεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, για υπόθεση απιστίας σε βάρος της επιχείρησης, αδίκημα που σχετίζεται με παράνομες αυξήσεις σε στελέχη της ΔΕΗ.
Η υπόθεση αφορά μισθολογικές αυξήσεις σε 19 στελέχη της ΔΕΗ που εγκρίθηκαν από τον κ. Ζερβό την περίοδο 2010-2012. Οι επίμαχες αυξήσεις χορηγήθηκαν ενώ ήταν σε ισχύ νόμος που περιόριζε τις μισθολογικές αποδοχές των στελεχών Δημοσίων Επιχειρήσεων σε ποσά που δεν θα έπρεπε να υπερβαίνουν τα 5.900 ευρώ περίπου.
Οι Εφέτες του Συμβουλίου θεωρούν πως ο κατηγορούμενος παραβίασε την επίδικη νομοθεσία για τις μισθολογικές αποδοχές διευθυντικών στελεχών, προκαλώντας μείωση της περιουσίας της Επιχείρησης προς όφελος τρίτων προσώπων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πυροβολισμοί κοντά στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας – Εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος
- LIVE: Λίβερπουλ – Μπέρνλι
- DeathList 2026: Τζο Μπάιντεν, Τζούντι Ντεντς και Νόαμ Τσόμσκι στη μακάβρια λίστα των «μελλοθάνατων»
- Η Κύπρος αποχαιρέτησε τον Γιώργο Βασιλείου – Τα μηνύματα Χριστοδουλίδη, Γεραπετρίτη και Ακιντζί
- Σε εκτελέσεις διαδηλωτών καλεί ανώτερος κληρικός στο Ιράν – «Είναι υπηρέτες των ΗΠΑ»
- ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες προειδοποιεί για τις ισχυρές δυνάμεις που υποσκάπτουν τη διεθνή συνεργασία