Οι ΗΠΑ κινούνται προς απέλαση 150 Βοσνίων για εγκλήματα πολέμου
Οι αμερικανικές αρχές έχουν ξεκινήσει, σύμφωνα με δημοσίευμα, τις διαδικασίες για να απελάσουν περίπου 150 Βόσνιους που έχουν μεταναστεύεσει στις ΗΠΑ τις τελευταίες δύο δεκαετίες και θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στην τέλεση εγκλημάτων πολέμου στον πόλεμο της Βοσνίας. Συνολικά, φέρονται να έχουν ταυτοποιηθεί περίπου 300 άτομα, αριθμός που ενδεχομένως να αυξηθεί όσο συνεχίζονται οι έρευνες στοιχείων που στέλνονται από τη Βοσνία.
Οι αμερικανικές αρχές έχουν ξεκινήσει, σύμφωνα με δημοσίευμα, τις διαδικασίες για να απελάσουν περίπου 150 Βόσνιους που έχουν μεταναστεύεσει στις ΗΠΑ τις τελευταίες δύο δεκαετίες και θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στην τέλεση εγκλημάτων πολέμου στον πόλεμο της Βοσνίας.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι New York Times, οι οποίοι επικαλούνται τον ιστορικό Μάικλ Μακ Κουίν που συνεργάζεται για το θέμα με τις αρμόδιες αρχές Αλλοδαπών, φέρονται συνολικά να έχουν ταυτοποιηθεί περίπου 300 άτομα. Ο αριθμός ενδεχομένως να αυξηθεί όσο συνεχίζονται οι έρευνες στοιχείων που στέλνονται από τη Βοσνία.
Αρκετοί από αυτούς είναι πρώην στρατιώτες που μετά τον πόλεμο πήγαν ως μετανάστες στις ΗΠΑ.
Ορισμένοι υποστηρίζεται δε ότι είναι ύποπτοι και για συμμετοχή στη Σφαγή της Σρεμπρένιτσα, το αιματηρότερο και αγριότερο έγκλημα πολέμου σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο.
O τελικός αριθμός όσων μπουν στο μικροσκόπιο μπορεί να φτάσει ακόμη και τους 600: «Όσο πιο βαθιά σκάβουμε, τόσο περισσότερα βρίσκουμε» λέει ο Μακ Κουίν.
Μέρος της έρευνας είναι και ανοικτή έκκληση που απηύθυναν οι αμερικανικές υπηρεσίες σε Βόσνιους ανά την υφήλιο, ώστε να συλλεχθούν μαρτυρίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παναθηναϊκός: Χωρίς 5 παίκτες η προπόνηση, βελτιώνεται η κατάσταση με τη γρίπη
- Φαραντούρης από Ουάσιγκτον: Η Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια σταθερότητας, ασφάλειας και ειρήνης στην Ευρώπη
- Sputnik: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ντυμένος Άγιος Βασίλης – Μοιράζει δώρα στους ηγέτες του κόσμου
- Δούκας: Η Αθήνα αλλάζει κάθε μέρα – Τα δύο πρώτα χρόνια ήταν γεμάτα προκλήσεις
- Συρία: Δύο άτομα σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας που διέλυσαν διαδήλωση Αλαουιτών
- Ζελένσκι: Ανάρτησε βίντεο από τις πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις πριν από τη συνάντηση με τον Τραμπ