Έναν ακόμα ύποπτο για την επίθεση στην Κοπεγχάγη συνέλαβε η αστυνομία
Η αστυνομία της Δανίας ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός νεαρού άνδρα, τον οποίο κατηγορεί ότι υπήρξε συνεργός στις επιθέσεις της 14ης και 15ης Φεβρουαρίου στην Κοπεγχάγη, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί. Το όνομά του δεν αποκαλύφθηκε, όμως Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι πρόκειται για τον αδελφό του δράστη.
Η αστυνομία της Δανίας ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός νεαρού άνδρα, τον οποίο κατηγορεί ότι υπήρξε συνεργός στις επιθέσεις της 14ης και 15ης Φεβρουαρίου στην Κοπεγχάγη, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί.
Πέραν της λιτής ανακοίνωσης για τη σύλληψη του υπόπτου, η Αστυνομία δεν έδωσε άλλες πληροφορίες στη δημοσιότητα επίσημα. Δεν αποκάλυψε επίσης την ταυτότητά του.
Ωστόσο, η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε ότι πρόκειται για τον αδελφό του δράστη των επιθέσεων, τον 22χρονο Όμαρ Ελ Χουσέιν. Άλλα ΜΜΕ ανέφεραν νωρίτερα ότι ο συλληφθείς είχε προσωπική σχέση με τον ένοπλο που διέπραξε τις επιθέσεις της Κοπεγχάγης, ο οποίος σκοτώθηκε από τα πυρά αστυνομικών την 15η Φεβρουαρίου.
Δύο ακόμη πρόσωπα, 19 και 22 ετών έχουν συλληφθεί από τις 16 Φεβρουαρίου και κατηγορούνται ότι βοήθησαν τον Χουσέιν, έναν δανό παλαιστινιακής καταγωγής.
Σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Δανίας DR TV, οι τρεις άνδρες οι οποίοι έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται για συνέργεια στις επιθέσεις γνωρίζονται μεταξύ τους, ενώ ζουν στην ίδια γειτονιά όπου διέμενε ο Χουσέιν.
Ο νεαρός θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη το Σάββατο. Η διαδικασία θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μπαρτζώκας: «Ανησυχούσα πάρα πολύ για το ματς με την ΑΕΚ»
- Λάρισα: Μικρά παιδιά κλέβουν ηλεκτρικό πατίνι – Βίντεο ντοκουμέντο
- Βαρδινογιάννης: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε νέο κόμβο για startups και gaming
- Κολομβία: Τουλάχιστον 52 νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ δύο αντίπαλων ανταρτικών οργανώσεων
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 14-20: Θρύλος εξπρές για το πρωτάθλημα και… 62-0
- Η Μέγκαν Μαρκλ πουλάει σπίρτα για 220 ευρώ και όλοι λένε το ίδιο πράγμα
