Εκχώρηση ευρύτερων εξουσιών στην Ουαλία ανακοινώνει ο Ντέιβιντ Κάμερον
Το πρόγραμμα με το οποίο θα δοθούν στην Ουαλία ευρύτερες εξουσίες, συμπεριλαμβανομένης μεγαλύτερης ευθύνης για τη συγκέντρωση των πόρων χρηματοδότησής της, θα παρουσιάσει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.
Το πρόγραμμα με το οποίο θα δοθούν στην Ουαλία ευρύτερες εξουσίες, συμπεριλαμβανομένης μεγαλύτερης ευθύνης για τη συγκέντρωση των πόρων χρηματοδότησής της, θα παρουσιάσει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.
Με τις εθνικές εκλογές να διεξάγονται τον Μάιο, το θέμα της μεταβίβασης εξουσιών στα μέρη που απαρτίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στο προσκήνιο, αφότου μια έσχατη υπόσχεση του Λονδίνου για μεταβίβαση εξουσιών στο αποκεντρωμένο Κοινοβούλιο του Εδιμβούργου συνέβαλε στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος τον Σεπτέμβριο για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας, η οποία καταψηφίστηκε από τους ψηφοφόρους.
H Ουαλία, όπως η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία, εκλέγει τους αντιπροσώπους για το δικό της τοπικό Κοινοβούλιο, καθώς και για το Κοινοβούλιο του Ουέστμινστερ. Έχει προϋπολογισμό ύψους περίπου 15 δισεκατομμυρίων στερλινών (23,1 δισεκατομμύριο δολάρια) ετησίως, ωστόσο δεν έχει καμία αρμοδιότητα όσον αφορά τον τρόπο συγκέντρωσης των χρημάτων αυτών.
«Θέτουμε σε εφαρμογή τη μεταβίβαση εξουσιών σε κάθε μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου» δήλωσε ο Κάμερον, ο οποίος θα παρουσιάσει εκτενώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε ομιλία του αργότερα την Παρασκευή.
«Θέλουμε να εκχωρήσουμε νέες εξουσίες στην Ουαλία, έτσι ώστε περισσότερες αποφάσεις να λαμβάνονται από τους πολίτες και να δώσουμε μεγαλύτερες ευθύνες στο ουαλικό Κοινοβούλιο» ανέφερε προσθέτοντας ότι «αυτό σημαίνει ότι εκείνοι που δαπανούν τα χρήματα των φορολογουμένων πρέπει να έχουν περισσότερη ευθύνη για τη συγκέντρωσή τους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Φωτιές: Δύο πύρινα μέτωπα σε Λάρισα και Κιλκίς – Σηκώθηκαν εναέρια
- H οφθαλμαπάτη των «αόρατων» παπουτσιών: Ούτε σανδάλια, ούτε μπαλαρίνες – Τι είναι;
- Άργος: Εγκεφαλικά νεκρός ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί – Βίντεο ντοκουμέντο
- Τσουκαλάς: Η Ελλάδα πληρώνει σαν πρωταθλητής στο ΝΑΤΟ, αλλά εκπροσωπείται σαν παρατηρητής – Ανησυχητικές οι εξελίξεις
- Αγγελόπουλοι για Παπανικολάου, Ντόρσεϊ και Γουόκαπ: «Όταν η ομάδα πετυχαίνει θέλουν περισσότερα, όταν ο παίκτης σέρνεται…»
- Markos by Night: Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει με το «Άλλος για Survivor»
- Νεκρή από σφαίρες στο κεφάλι η γυναίκα που εμπλεκόταν σε απόπειρα δολοφονίας Ουκρανού μεγιστάνα – Δύο συλλήψεις
- 4 εκατ. Ευρώ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στον Πειραιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442