Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η βροχή δεν πτόησε τους χιλιάδες καρναβαλιστές της Πάτρας

Η βροχή δεν πτόησε τους χιλιάδες καρναβαλιστές της Πάτρας

Η βροχή που έπεφτε από το μεσημέρι στην Πάτρα δεν στάθηκε ικανή να εμποδίσει την μεγάλη παρέλαση του βασιλιά καρνάβαλου. Με την μπάντα του δήμου επικεφαλής, ο βασιλιάς καρνάβαλος, τα σατιρικά άρματα και 35.000 καρναβαλιστές βγήκαν στους δρόμους και ενθουσίασαν τους επισκέπτες.

Η βροχή που έπεφτε από το μεσημέρι στην Πάτρα δεν στάθηκε ικανή να εμποδίσει την μεγάλη παρέλαση του βασιλιά καρνάβαλου.

Με την μπάντα του δήμου επικεφαλής, τα σατιρικά άρματα που δημιούργησε το καρναβαλικό εργαστήριο του δήμου βγήκαν στο δρόμο στις 2 μετά το μεσημέρι.

Το πρώτο άρμα είχε ως θέμα τις πρόσφατες εκλογές, ενώ το δεύτερο έβαλε στο σατιρικό του στόχαστρο το σύστημα υγείας.

Πίσω τους ακολουθούσαν 35.000 καρναβαλιστές, μέλη των 141 πληρωμάτων του κρυμμένου θησαυρού, οι οποίοι απέσπασαν το χειροκρότημα των θεατών για τις ευφάνταστες στολές και τις περίτεχνες κατασκευές τους.

Η βροχή δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στους θεατές, αφού η παρέλαση εξελίσσεται κατά μήκος της οδού Κορίνθου, όπου οι στοές των πεζοδρομίων τους προφυλάσσουν από το νερό.

Την παρέλαση θα κλείσουν τα άρματα του καθιερωμένου σοκολατοπόλεμου.

Στις 9.00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στο μόλο της Αγίου Νικολάου η τελετή λήξης του πατρινού καρναβαλιού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο μουσικές εκδηλώσεις και ένα καλλιτεχνικό δρώμενο. Αμέσως μετά ο βασιλιάς καρνάβαλος θα παραδοθεί στην πυρά, ενώ ένας χείμαρρος πυροτεχνημάτων αναμένεται να δώσει λάμψη και γιορτινή αίγλη στην καρναβαλική νύχτα.

Οι χιλιάδες επισκέπτες που έφτασαν στην Πάτρα για το καρναβάλι διασκέδαζαν μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής στους δρόμους και στα πάρτι που γίνονταν σε όλη σχεδόν την πόλη.

Το πρώτο σατιρικό άρμα που βγήκε στους δρόμους, θέμα «Εκλογές 2015» περιλάμβανε τα πολιτικά πρόσωπα της επικαιρότητας: η χαμογελαστή φιγούρα του Αλέξη Τσίπρα είχε για σώμα μια κάλπη και κρατούσε ένα ευρώ και μια δραχμή. Πίσω του ο Αντώνης Σαμαρά με εμφάνιση χανούμισσας και τη φιγούρα της Μέρκελ στο μπράτσο του να του ψιθυρίζει κάτι στο αυτί.

Το δεύτερο άρμα, με θέμα το σύστημα Υγείας, έδειχνε έναν άρρωστο ηλικιωμένο σε φορείο, το οποίο μετέφεραν τέσσερα άτομα αντί για δύο. Κρατούσε έναν ορό και το εξιτήριό του από το ΠΕΔΥ.

Παρέλασαν επίσης το άρμα«Χορεύοντας με τους κλόουν», καθώς και τα άρματα του καρναβαλιού των παιδιών «Πρίγκιπας», «Κάστρο», «Πειρατικό Καράβι», «Τρενάκι», «Παπαγάλος», «Πειρατής και Γάτος», «Γίγαντας» και «Μπάντα».

Μια μέρα πριν από τη μεγάλη παρέλαση, τo απόγευμα του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε η νυχτερινή παρέλαση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνδυάστηκαν οι φωτισμοί, η γρήγορη ροή, τα χρώματα και ο αυθορμητισμός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024