Στο εδώλιο για υπόθεση διαφθοράς ο αντιπρόεδρος της Αργεντινής
Στο εδώλιο θα καθήσει ο αντιπροέδρος της Αργεντινής, Αμάδο Μπουδού για τη λεγόμενη «υπόθεση Ciccone», που αφορά έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς-εκτυπωτικούς οίκους της χώρας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Οίκος γλίτωσε τη χρεοκοπία το 2010, χάρη στην παρέμβαση του Μπουδού: μεσολάβησε ώστε η επιχείρηση να περάσει στα χέρια ενός προσώπου, που ουσιαστικά λειτουργούσε ως «αχυράνθρωπος» για τον ίδιο.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθήσει ο αντιπροέδρος της Αργεντινής, Αμάδο Μπουδού για τη λεγόμενη «υπόθεση Ciccone», που αφορά έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς-εκτυπωτικούς οίκους της Αργεντινής.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Οίκος γλίτωσε τη χρεοκοπία το 2010, χάρη στην παρέμβαση του Μπουδού: μεσολάβησε ώστε η επιχείρηση να περάσει στα χέρια ενός προσώπου, που ουσιαστικά λειτουργούσε ως «αχυράνθρωπος» για τον ίδιο.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει αναλάβει -μεταξύ άλλων- την εκτύπωση χαρτονομισμάτων της χώρας.
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας που εν ενεργεία αντιπρόεδρος βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης.
Πάντως, όπως δήλωσε στην εφημερίδα La Nacion, ο εισαγγελέας Χόρχε ντι Λέλο, η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει μετά τον Δεκέμβριο, οπότε η χώρα θα έχει νέο πρόεδρο και αντιπρόεδρο.
Ο 52χρονος Μπουδού ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου το 2011, όταν εξελέγη για δεύτερη φορά στην προεδρία της χώρας η Κριστίνα Φερνάντες.
Σημειώνεται ότι στις δύο προεδρικές της θητείες, η Φερνάντες δεν στάθηκε ιδιαίτερα τυχερή με τα πρόσωπα που επέλεξε για τη θέση του αντιπροέδρου.
Το 2007, στις πρώτες προεδρικές εκλογές που κέρδισε, είχε επιλέξει για αντιπρόεδρο τον Χούλιο Κόμπος, στέλεχος που προερχόταν από το στρατόπεδο των Ριζοσπαστών.
Οι σχέσεις τους διαταράχθηκαν το 2008, όταν ο Κόμπος ψήφισε εναντίον της προέδρου στη διαμάχη που η ίδια είχε με τον αγροτικό κόσμο. Έκτοτε οι δύο τους δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα.
Το 2011 επέλεξε για αντιπρόεδρο τον τότε υπουργό Οικονομικών Αμάδο Μπουδού, πρόσωπο που στήριζε με πάθος την πολιτική της.
Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κούβα: Δύο πολεμικά πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει το Μεξικό
- Ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως θα υποδεχτεί τον Σι Τζινπίνγκ «προς το τέλος της χρονιάς» στον Λευκό Οίκο
- Πορτογαλία: Σαρωτική νίκη του σοσιαλιστή Σεγκούρο στις προεδρικές εκλογές έναντι του ακροδεξιού Βεντούρα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Κατάσκοπος 3 χρόνια και όχι μόλις 3 μήνες
- Ο φόβος για την AI, νέα πραγματικότητα στη Wall Street
- Google: Κάτι αλλάζει με τις επαφές στα κινητά Android – Η έξυπνη…καρτών κλήσεων

