
Θετική η πρώτη αντίδραση της Κομισιόν στο αίτημα παράτασης της Αθήνας
Ως θετικό πρώτο βήμα κρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αίτημα εξάμηνης παράτασης που υπέβαλε στον πρόεδρο του Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση, «αδειάζοντας» τρόπον τινά το Βερολίνο που έσπευσε διά του εκπροσώπου του να απορρίψει το ελληνικό αίτημα, υποστηρίζοντας ότι η νέα ελληνική πρόταση δεν οδηγεί ουσιαστική λύση.
Ως θετικό πρώτο βήμα κρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αίτημα εξάμηνης παράτασης που υπέβαλε στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.
O κ. Σχοινάς ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κρίνει το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης ως πρώτο θετικό βήμα που θα ανοίξει το δρόμο για ένα λογικό συμβιβασμό.
Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μ. Σχοινάς, επανέλαβε με έμφαση ότι η απόφαση επί του ελληνικού αιτήματος θα ληφθεί από τα 19 κράτη-μέλη της ευρωζώνης, «αδειάζοντας» το Βερολίνο που έσπευσε διά του εκπροσώπου του να απορρίψει το ελληνικό αίτημα, υποστηρίζοντας ότι η νέα ελληνική πρόταση δεν οδηγεί σε ουσιαστική λύση.
Σύμφωνα με τον κ. Σχοινά, η ελληνική κυβέρνηση ζητά εξάμηνη παράταση του λεγόμενου «master financial assistance facility agreement». Όπως εξήγησε ο Μ. Σχοινάς, ο όρος αυτός περιγράφει το ισχύον πρόγραμμα.
Ο ίδιος διευκρίνισε, επίσης, ότι οι προϋποθέσεις που θα συνοδεύουν την παράταση θα συζητηθούν σήμερα, Πέμπτη, στο Euroworking Group (EWG) και αύριο στο Εurogroup.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο κ. Γιούνκερ το βράδυ της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης είχε εντατικές συζητήσει με τον πρόεδρο του Eurogroup Γ.Ντάισελμπλουμ και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Διαβάστε επίσης:
»» Απορρίπτει η Γερμανία το αίτημα για εξάμηνη παράταση της συμφωνίας
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Δεν πρέπει να ξαναρχίσουν οι εχθροπραξίες, τονίζει ο Λαβρόφ στον Αραγτσί
- Ρωσία: Πλήγμα drones της Ουκρανίας σε χημικό εργοστάσιο
- Σουδάν: Για μια «εγκαταλελειμμένη κρίση» κάνει λόγο ο ΟΗΕ – «Γιατί ο κόσμος δεν έχει εξεγερθεί;»
- Λίβανος: Ο Μερτς προτρέπει τον Νετανιάχου να σταματήσει τον πόλεμο και να αρχίσει συνομιλίες
- Ιράν: Ο Απρίλιος αναμένεται να είναι «χειρότερος από τον Μάρτιο» στον ενεργειακό τομέα
- Γάζα: Τουλάχιστον 4 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Οι 3 έξω από σχολείο