ΔΝΤ: Συμφωνία για παροχή 17,5 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία
Την επίτευξη συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών στελεχών μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της ουκρανικής κυβέρνησης που προβλέπει τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας με 17,5 δισ. δολάρια στο πλαίσιο τετραετούς προγράμματος ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη από τις Βρυξέλλες η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Την επίτευξη συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών στελεχών μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της ουκρανικής κυβέρνησης που προβλέπει τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας με 17,5 δισ. δολάρια στο πλαίσιο τετραετούς προγράμματος ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη από τις Βρυξέλλες η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η ομάδα του ΔΝΤ που εργάζεται στο Κίεβο έχει φτάσει σε συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών στελεχών με την ουκρανική κυβέρνηση για ένα νέο πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων που θα υποστηρίζεται από μια Διευρυμένη Χρηματοδοτική Διευκόλυνση 12,35 δισ. SDR (περίπου 17,5 δισ. δολάρια, 15,5 δισ. ευρώ) από το ΔΝΤ, καθώς και με πρόσθετους πόρους από τη διεθνή κοινότητα», δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.
Όπως προσέθεσε σκοπεύει να προτείνει το πρόγραμμα στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, ώστε η νέα αυτή ρύθμιση τεσσάρων ετών να υποστηρίξει την άμεση οικονομική σταθεροποίηση της Ουκρανίας, καθώς και μια σειρά από τολμηρές μεταρρυθμίσεις πολιτικής με στόχο την αποκατάσταση της ισχυρής ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου για τον ουκρανικό λαό.
«Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα. Είναι ένα δύσκολο πρόγραμμα και εμπεριέχει κινδύνους. Αλλά είναι επίσης ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα και η αποτελεσματική του εφαρμογή μπορεί να αποτελέσει σημείο καμπής για την Ουκρανία», ανέφερε μεταξύ άλλων η Κριστίν Λαγκάρντ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιορτή σήμερα 12 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]
- Ο Μπέζος «κλέβει» ταλαντούχο στέλεχος από την OpenAI
- Οι last minute κρατήσεις «ζεσταίνουν» τον τουρισμό
- Το φάντασμα της «ανοκρατίας» – Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μια κρίση που κάποτε διαγνώστηκε σε άλλους
- Σε χάος η φυσική αγορά πετρελαίου – Στα ύψη οι τιμές



